изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:57 EEST
Осман Октай: Никой не направи усилие да разбере ДПС    
Политика "За съжаление, след 20 години никой не направи огромни усилия да вникне в същността не само на кадрите, но и на принципите вътре в Движението за права и свободи (ДПС). Тя е една затворена система и се затвори още повече след 2001 година, когато бяха отстранени от партията над 2500 ръководители в страната," каза Осман Октай, един от създателите на ДПС, бивш приближен на лидера Ахмед Доган, в интервю за предаването на Би Ти Ви "Тази сутрин".



Октай обясни, че още от учредяването на ДПС вътре във формацията има оформени две крила, но принципно с различни позиции. "Аз бях представител на едно от тези крила, а Доган беше представител на онова крило, което беше за социал-либералната формула за управление и капсулиране на регионите, затваряне на регионите и 100% консумиране на власт за обслужване на други, които трябваше да бъдат обслужени по време на прехода", добави още Октай.

По думите му по време на кампаниите за изборите през изминалата 2009 година Ахмед Доган е започнал да плаши хората си, че идвайки на власт ГЕРБ ще започне нов Възродителен процес. "Те се готвеха за тотална окопна война срещу всички политически формации, които говореха против Доган и против мафиотските структури, които изградиха в цялата страна", заяви още Осман Октай.

"Не бива да бъдат подценявани думите на Доган в изборната нощ в НДК, че има заиграване с етническата карта, упреквайки другите партии, а всъщност това го прави той. Още нещо, Доган каза, че ще има дестабилизация в страната. И на трето място Доган каза, че който вади нож другимо, сам от нож пада," припомни Октай.

"В централата на ДПС има група за анализи, които почти работят нелегално. Начело уж стои проф. Людмил Георгиев, но това е формално, посочи Октай. Независимо от мненията и интереса към лидера на ДПС, Доган и този анализаторски кръг са напълно непознати за хората. Той говори рядко и дава рядко интервюта, именно за да не говори," сподели Октай.

"Доган готви социални протести и е във възможностите му да блокира България," подчерта Октай. "Част от това са случаят със Славяново и протестът на тютюнопроизводителите. Вместо да ги арестуват, че незаконно са блокирали магистралата, тютюнопроизводителите пиха кафе с премиера. Така, както те блокираха магистралата, очаквам да блокира и много места в страната. Те винаги ще имат мотив, организирани от кметовете на селата няма да знаят често за какво протестират." Октай очаква тези протести да се случаят след края на февруари.

http://www.dnevnik.bg

Осман Октай: ЕС е спуснал списък с 500 души за “отстрелване”! Доган готви бунтове!

Нидал Алгафари: Станишев е забъркан в много скандали с девойки

Вуйчото на Айсехел Руфи: Получени са 100 000 евро за ликвидацията на Ахмед Доган!

Осман Октай: БСП ще извади Доган от властта

Осман Октай в разговор относно твърденията на Керим Караали за бизнес център около ДПС

Октай: Доган обича да се прави на каубой

Осман Октай: Ахмед Емин е човекът, който е контактувал с обръчите от фирми

99% от делегатите на Националната конференция на мюсюлманите са партийни секретари на ДПС, каза Осман Октай

"ДВИЖЕНИЕ ДЕМОКРАТИЧНО КРИЛО" СЕ ПРЕДСТАВИ В ДОБРИЧКА ОБЛАСТ

 


Сходни връзки

Осман Октай: Никой не направи усилие да разбере ДПС | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Осман Октай: Никой не направи усилие да разбере ДПС
Автор: Anonymous да 2010-01-08 @ 11:27 EET
Ако беше другаря тодор Живков жив-едва ли щеще да допусне да н5и командорят тези,заради които сме били 500 години под тяхното робство?!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди