изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:09 EET
МВР удари и Демби    
Ред и сигурност
Разбитата от МВР престъпна група, прочиствала наркотеритории в София, е ръководена от приближения до Димитър Вучев Демби Тихомир Георгиев, по-известен като Боксьора или Доктора. Той е известен в крими-средите с бруталността си и изключителната си жестокост. С прякора си Доктора се сдобива покрай славата, че реже уши със скалпел.



Заедно с Тихомир Георгиев са арестувани още 25-годишния А.К.- с прякор Дългия, А.Н. (20 г.) Р.Б. (33 г.) и 21-годишните Т.З. и С.Д. Те са действали на територията на два от централните райони в столицата. Според източници от МВР те се са имали водеща позиция в бандата и са имали по-скоро функцията на изпълнители.

Последно Тихомир Георгиев бе арестуван при показната акция на МВР на ул. “Драган Цанков” в столицата. Тогава от прокуратурата обявиха, че е човек на Златомир Иванов – Баретата. Впоследствие се оказа, че всъщност се касае за един от силоваците на Демби, който е сред свидетелите срещу Баретата.

Малко преди Коледа репортер на “Блиц” получи сигнал, който бе разпратен от покойния вече радиоводещ Боби Цанков. В него анонимен свидетел, който изразяваше готовност да свидетелства, изнасяше информация за няколко убийства. Според автора на сигнала именно Тихомир Георгиев бил отговорен за тях.

Сред най-известните му жертви е кметът на Елин Пелин Янко Янков, твърди той. На 15 юни 2007 Доктора участвал и в ликвидирането на Емил Герасимов – Черния, като го наръгал с 17 пъти с нож. Убийството е станало заради пари, които Черния дължал на Тихомир Георгиев. Парите е трябвало да бъдат дадени за изпълнената поръчка по убийството на кмета на Янко Янков.

Според автора на сигнала, който твърди, че е готов да свидетелства и в прокуратурата, Тихомир Георгиев стоял и зад убийството на Емил Кушлев и Биляна Наумова. Доктора се вбесил, след като разбрал, че те се опитват да продават амфетамини самостоятелно, без да му се отчетат. Отишъл в апартамента им, първо застрелял Емил Кушлев, след това ликвидирал и приятелката му. Опитвайки се да заличи следите, той бъркал в раните с ножица и вадел куршумите с нея.

Източници на “Блиц” разкриха, че Тихомир Георгиев е сред най-жестоките главорези. Той вече е излежавал и присъда за убийство, в затвора се ползвал със славата на бияч.

След като изтърпява последното си наказание през 2008 г. е работил известно време за сина на сикаджията Геле Черния. “Тихомир е правил планове как да отреже ушите и носа на Боби, известен още като Боце Малкия. Казвал, че много го мрази и щял да го осакати като „онова гейче Калин от Младост”, пише още авторът на сигнала. Малко след като е била разпратена до медиите, същата тази информация е стигнала и в прокуратурата.

Самият Георгиев е свидетел срещу Златомир Иванов – Баретата.
Според показанията му преди време той чул как Баретата издава нареждане да се ликвидира пернишкия наркобос Румен Стефанов – Алф. Той бе сочен за насленик на Райко Кръвта и е ликвидиран пред дискотека “Чегевара” през 2007 г.
Пред прокуратурата Тихомир Георгиев твърдял, че бил в една кола с Рашо Кърпата – друг известен перничанин и чул, когато Баретата се обадил, за да нареди убийство, твърди човекът на Демби.

Мария Николаева, БЛИЦ
 


Сходни връзки

МВР удари и Демби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди