изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:23 EEST
Зимата обърка Европа, в Израел тръгнаха на плаж    
По света
Голяма част от националните и второстепенните пътища в Мароко бяха затворени заради силен снеговалеж.


Много полети на "Роял Ер Марок" са отложени или отменени,  съобщи АФП, цитирана от БТА. Нарушено е и движението на влакове между Рабат и Казабланка.

Снеговалежи и силен вятър тази нощ оставиха без електричество над 200 населени места в Украйна. Най-силно е пострадала Полтавска област, където без електричество са 141 селища. От четвъртък вечерта до петък наобед в Украйна са били отменени близо 300 курса по редовните автобусни линии, регистрирани са сериозни закъснения на влаковете. Морските пристанища на Украйна работят с ограничен капацитет заради струпването на лед.

В цяла Полша температурите са под нулата. Снеговалежът сериозно затруднява движението по пътищата и железопътния транспорт. Температурите са под нулата и във Виена, Лондон, Берлин и Париж. В северните части на Шотландия се очаква термометърът да падна до минус 22 градуса.

Снеговалежите доведоха и до ново спиране по линията Париж-Брюксел-Лондон, като над 250 пътници останаха два часа в тунела под Ламанша. 50% от пътуванията на влаковете на "Евростар" са отменени. След силни снеговалежи в Испания и Франция преспите са затрупали десетки   километра пътища.
 
Жителите на Тел Авив обаче тръгнаха на плаж за почивните дни, след като температурите се покачиха над 20 градуса по Целзий. Дългият километри пясъчен плаж покрай Тел Авив бе пълен с хора по бански, които се радваха на "юли през януари", съобщи Ройтерс. В Южен Израел хората започнали да включват спрените за зимата климатици, тъй като прогнозите са за температури до 29 градуса.

Топло и меко е времето и в Ерусалим и на Западния бряг. Синоптиците очакват нехарактерно топлото време да се запази и в началото на следващата седмица.

dir.bg

 


Сходни връзки

Зимата обърка Европа, в Израел тръгнаха на плаж | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди