изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:12 EEST
Добричкият окръжен съд задържа непълнолетна за брутално убийство    
Ред и сигурност

Добричкият окръжен съд задържа под стража непълнолетната С.К.В. на 17  години от Добрич, обвиняема за умишлено убийство на 85-годишна жена. Престъплението е извършено на 17.07.2009 г. в къща в Добрич, в съучастие с 49-годишен мъж по особено мъчителен за жертвата начин и с користна цел. Девойката е без образование, не работи, не е осъждана, установено е, че скита.



На 24.07.2009 г. на С.К.В. е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. При медицински преглед в Следствения арест е било установено, че тя е бременна и през октомври м. г. репресивната й принуда е била изменена от Добричкия окръжен съд в по-леката „под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая”. В началото на декември 2009 г. девойката е родила и изоставила в МБАЛ-Добрич дете, което е настанено в специализиран дом. След като служителите на реда са установили, че С.К.В. не пребивава на адреса на своя роднина, тя е била обявена за издирване на 05.01.2010 г. Задържана е на следващия ден.

Пред Добричкия окръжен съд днес тя заяви, че не била убила жената, а направила грешка от страх. Още не е виждала детето си. Живее в блок, но не знае къде.

Добричкият окръжен съд взе предвид становищата на страните и събраните по делото доказателства, и прецени, че може да се направи обосновано предположение, че С.К.В. е извършила престъплението, за което е привлечена да отговаря. То се отличава с бруталност и изключително висока степен на обществена опасност. От представените доказателства става ясно, че тя е имала водеща роля в осъществяването му. Данните за поведението й мотивират съда да приеме, че съществува реална опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление и да възпрепятства завършването на наказателното производство срещу нея. Добричкият окръжен съд намира, че случаят е изключителен и единствената адекватна мярка за неотклонение спрямо С.К.В. е „задържане под стража”, затова това измени по-леката, която е търпяла от октомври м.г.

Определението на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Варна. 

 

08.01.2010 г.                                    Пресслужба Добрички окръжен съд     

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд задържа непълнолетна за брутално убийство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди