изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:44 EET
Двама свидетели "топят" Маргините    
НовиниСофийският градски съд  постанови постоянен арест за Красимир Маринов - Големия Маргин. Мярката беше поискана от прокуратурата, тъй като за престъплението, за което той е обвинен, се предвижда затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор без замяна. Припомняме, Маргина е обвинен за поръчителство убийството на Боби Цанков.

Също така, според прокуратурата има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, още повече, че срещу него са заведени 3  досъдебни производства за тежки престъпления и в Софийския градски съд, пак срещу него, вече е заведено едно дело.

След съвещание съдия Николай Младенов заяви, че е налице обосновано предположение, че Маринов е поръчал убийството на Боби Цанков, въпреки че няма безспорни доказателства за това.

„Не искам да бъда задържан, изобщо не зная на каква база ме обвиняват" - заяви пред съда Красимир Маринов.
Имам друго дело но не съм нарушавал мерките си, винаги съм бил коректен, допълни още той.

Станаха ясни двамата основни свидетели на обвинението - Иво Илчев и Валентин Дърев.

При разпитите те са споделили, че смятат за поръчители на убийството на Боби Цанков братя Маринови.

Предполагаемият мотив според свидетелите е че радиоводещият може би е  щял да свидетелства срещу Маргините по делото в СГС, по което те са обвиняеми. Следващото заседание по него е на 13 януари.

Припомняме, по него Маргините и още трима души са обвинени за организиране на престъпна група с цел убийства.

Друг мотив е, че Цанков е възнамерявал да издаде втора книга, в която е смятал да разкаже компрометиращи неща за двамата братя.

Разпитани са още майката и съпругата на Боби Цанков, както и светската журналистка Венета Райкова. Пред тях Боби Цанков е споделял, че се страхува за живота си.

За решението обвиняемият да бъде оставен в ареста съдия Младенов се позова най-вече на показанията на Иво Илчев, според когото радиоводещият е смятал да даде пресконференция за убийствата, зад които стоят братята Маргини.

За решението важни се оказаха и показанията на Венета Райкова, според която Боби Цанков щял да участва в „Горещо" на 13 януари, за да разкрие тайните на престъпния свят, както и повече подробности за убийството на Георги Илиев и Поли Пантев, както и да разкаже повече за Мето Илиянски.

Защитата на Големия Маргин възропта, че прекалено късно са й предоставени материалите по делото и не е имала възможност да се запознае със свидетелите, както и че не им е предоставен протоколът от огледа на местопрестъплеието.

Освен това, според защитата, на Големия Маргин не е гарантирано адекватно правото на защита.
Адвокат Трендафилов заяви пред съда, че е притеснен днешното заседание да не се превърне в телевизионно предаване, в което прокуратура и защита обсъждат и си разменят слухове.

През декември 2009 г Цанков се е отказал от услугите на охраната си, обясни още адвокат Трендафилов.

В началото, при откриване на заседанието, то продължи само пет минути.

Адвокатите на Маринов поискаха да не се дава ход на делото, защото не са се запознали с материалите по него, както и с протоколите от разпита на Красимир Маринов от 6 януари 2010 г.

Маринов също поиска лично да се запознае с материалите и съдът му даде тази възможност.

Час и половина имаха на разположение той и адвокатите му да се запознаят с документите по делото.
Тъй като е почивен ден, обвиняемият и  адвокатите му останаха в съдебната зала, за да прегледат всички  материали.

Делото започне отново в 15,30 часа.

Иначе, Големия Маргин демонстрира пред съдебния състав влошено здравословно състояние, като влезе едва пристъпвайки и придържаше кръста си с две ръце, разчитайки на опората на служители от съдебната охрана.

Припомняме, според медицински документи, Красимир Маринов има проблеми с бъбреците и страда от дископатия.

Брат му Николай - Малкия Маргин, все още се издирва от полицията, за да  бъде подведен под отговорност за същото престъпление.

В медийното пространство се обсъжда версията, че Николай Маринов  изчаква днешното становище на СГС, за да реши дали да се предаде на  органите на реда.
Възможно е той да възнамерява да се появи публично,  ако съдът освободи брат му, за да демонстрира, че не се укрива от  правосъдието.
http://news.ibox.bg

БОБИ ЦАНКОВ БЕШЕ ЗАСТРЕЛЯН В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДО ЦЪРКВАТА "СВЕТА НЕДЕЛЯ" - ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ

 


Сходни връзки

Двама свидетели "топят" Маргините | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди