изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:02 EET
България е на 89-о място по БВП на глава от населението, сочи доклад на ЦРУ    
НовиниВашингтон. Руското електронно издание „Глобалист” публикува списък от доклад на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ, описващ Брутния вътрешен продукт (БВП) на глава от населението на страните по света.
Според документа CIA Factfile България се нарежда на 89-о място по този показател за икономическата сила на страните, като БВП на глава от население в страната ни възлиза на 11 300 долара годишно.

Същата стойност на БВП е регистрирана в Иран, а след България в своеобразната класация се нарежда о-в Мавриций. Близо до България са и Румъния с 10 700 долара БВП на глава от населението, което нарежда северните ни съседи на 93-о място, както и Турция с 11 600 долара (86-о място). Най-голям БВП на глава от населението в света имат жителите на Лихтенщайн – 118 000 долара. Експерти коментират, че механизмите за изчисляване на показателя са сложни и не е задължително да отразяват реалното икономическо състояние на жителите на дадена страна.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

България е на 89-о място по БВП на глава от населението, сочи доклад на ЦРУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди