изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:25 EEST
ПРОЛИВНИ ДЪЖДОВЕ В СТРАНАТА    
Времето Силистра. Дъжд, придружен с гръмотевици, вали в Силистренско, съобщи за радио „Фокус”- Шумен дежурният в Областно пътно управление. Силен е валежът в района на община Дулово. Температурата в Силистра е около 4 градуса, ако температурите паднат под нулата, са възможни заледявания. Дъжд вали и в област Разград, Търговище и Шумен. Настилките са мокри.


Силен дъжд вали в Шумен, предаде репортер на радио „Фокус”- Шумен . Настилките са мокри. Времето е мрачно и тихо. Трафикът в града е по-интензивен в района на кръговото на Руски паметник, както и по бул.”Симеон Велики”. 13 градуса е температурата в Шумен. До края на деня облачността ще се задържи значителна, с валежи от дъжд.

Сливен. Силен дъжд, придружен с гръмотевици, вали в Сливен, предаде репортер на радио "Фокус" - Сливен. Близо четири часа вали в града, като на моменти спира. В момента улиците са наводнени и водата трудно влиза в шахтите, заради обилния валеж. Температурата е 13 градуса. Времето е дъждовно, но тихо и топло за сезона.

Смолян. Езерото Милушевият гьол над Смолян прелива, предаде репортер на радио „Фокус” – Смолян. Езерото е преляло след обилните дъждове и вече десет дни от него продължават да изтичат големи количества вода. Водният обект се намира в местността „Могилата” на входа на Смолян. Заради отдалечеността му от жилищни сгради няма опасност да възникнат щети. Наводнени са обаче няколко земеделски имота в съседство. Подходът към езерото, който се използва от рибарите, е залят с около 40 см. вода. Изтичащата вода стига чак до главния път Смолян – Пампорово. Заради необичайно топлото време, топенето на снеговете и дъждовете, пълноводието на езерото настъпи три месеца по- рано. Обикновено езерото е пълноводно и прелива през март и април, когато се топят снеговете на Пампорово. В излизащата вода може да се видят и риби. Заради топежа се е увеличил и дебита на езерото Рибката, което се намира непосредствено преди Смолян. Реката, която се влива в него, е увеличила нивото си три пъти.


Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

ПРОЛИВНИ ДЪЖДОВЕ В СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди