изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:17 EEST
Национален протестен митинг организира РЗС    
ПолитикаБлагоевград. Национален протестен митинг-шествие на тема „Нова Конституция, нова държава” ще проведе политическа партия „Ред, законност и справедливост” (РЗС) на 10 март в София. Това съобщи на брифинг в Благоевград лидерът на партията Яне Янев, предаде репортер на радио “Фокус”-Пирин. До 10 март дейността на партията ще бъде съсредоточена основно върху парламентарния контрол и приемните с граждани.

„До тогава РЗС няма да участва в законодателните инициативи на правителството и сегашната тройна коалиция-ГЕРБ, Костов и Сидеров”, обясни Янев. По думите му, управляващите са показали, че „нямат законодателна програма и приоритети. Най-големите им завоевания са лобистки закони, обслужващи лични интереси”. Яне Янев обясни, че до деня на протестния митинг РЗС ще внася в Народното събрание законопроекти, приоритетно, свързани с „най-голямата кауза-предсрочно прекратяване правомощията на 41-то НС, свикване на Велико Народно събрание и приемане на нова Конституция”. Политикът обясни, че „който и да дойде на власт, при настоящия модел на управление ще работи срещу интересите на българските граждани”. В момента, по думите на Янев, действащата конституция също работи против интересите на народа. „Това е лукановски модел”, категоричен бе лидерът на РЗС. Той допълни, че у нас трябва да се изгради пълна децентрализация, а промените в основния закон на страната да започнат от най-ниско ниво-кметовете на кметства, които в момента на практика не разполагат с никакви правомощия. Сред предложенията за новата Конституция е и това, при наличието на 300 000 легитимни подписа задължително да се провежда референдум, а българите сами да решават дали искат Парламентарна република като форма на управление.
Едва след протестния митинг на 10 март РЗС ще преценява следващите си ходове и как ще действа без парламентарна група. „Много скоро голяма част от депутатите на ГЕРБ и други партии ще разберат къде са попаднали и дали там е мястото им”, каза още Янев.
Красимира ДИМИТРОВА
 


Сходни връзки

Национален протестен митинг организира РЗС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди