изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:42 EEST
Цветан Цветанов: Три години по-късно след учредяването на ГЕРБ постигнахме много    
Политика София. Три години след учредяването на ГЕРБ постигнахме много, но се натоварихме и с огромна отговорност. Това каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Желанието на обществото беше да има промяна с нови лица в политиката. Политическите проекти през последните 18 години бяха създавани конюнктурно, каза още Цветанов.

По думите му реализацията на ГЕРБ като проект би била невъзможна без лидерството на Бойко Борисов. Учредяването на ГЕРБ стана чрез активното участие на гражданското общество, допълни Цветанов. Той допълни, че при учредяването на партията е имало законова пречка Борисов да бъде избран за председател на партията, тъй като е изпълнявал длъжността кмет на София.
След учредяването на партията много бързо влязохме в първата битка – изборите за Европейски парламент, когато показахме най-добрите резултати в България, посочи още Цветанов.
Част от постиженията на партията бяха представени в специално подготвен видеоматериал от учредяването й до днес.
Юлиан ХРИСТОВ

София. ГЕРБ върна доверието на гражданите и ще продължи да го надгражда. Това каза на делегатското Национално събрание на ГЕРБ председателят на партията и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Цветанов припомни местните избори през 2007 г. ГЕРБ положи максимално усилия, постигнахме и спечелихме безапелационен успех, заяви той. След приключването на местните избори направихме ясен и точен анализ. Видяхме, че слабостите на ГЕРБ са малките населени места в страната, коментира председателят на партията.
Цветанов припомни и времето, в което са изграждани местните структури на ГЕРБ и добави, че в този период от 3 години структури в страната са имали своите проблеми.
Така например изграждането на структури в региони като Кърджали, Враца и Бургас е било трудно заради това, че там са властвали БСП и ДПС.
По думите на Цветанов в някои от случаите, когато възникваха някои противоречия в партията през този период от създаването й, са били поради липсата на комуникация, на диалог.
Кметовете на ГЕРБ, които са спечелили през 2007 г., не са получили подкрепата на изпълнителната власт. Това е станало, защото изпълнителната власт е водила партийна политика, а не местна политика, каза Цветанов.
От днес трябва да очертаем и да изведем слабостите, които допускахме досега и да не ги допускаме за в бъдеще. Занапред партията трябва да е по-сплотена, заяви той.
По повод слуховете за конфликт между Бойко Борисов и Цветан Цветанов председателят на ГЕРБ каза: „Никой ли не можеше да осъзнае, че Цветанов нямаше да бъде Цветанов, ако не беше Борисов. Никой ли не осъзнаваше, че проектът ГЕРБ нямаше да го има, ако Борисов и Цветанов не бяха единни”.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 
София. Бил съм искрен към вас и г-н Борисов. Никога не съм омаловажавал труда на когото и да е било в партията, защото всеки тежи на мястото си. Това каза пред делегатите на националното събрание на партията председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. По думите на Цветанов каквото и да направи като отчет, то ще бъде свързано с постигнати добри резултати. Той очерта и някои слабости след парламентарните избори през миналата година. Една от тях е занижаването на политическия живот. „Днес когато вече минаха изборите, смятам, че има какво да желаем от структурите”, каза още Цветанов, като посочи че е необходима повече инициативност на партийните структури по места.
2011 година е най-важното, което предстои да се случи в държавата – редовните местни избори, на които да затвърдим това, което постигнахме, каза Цветанов. Той даде заявка за участие на партията и в предстоящите президентски избори и издигане на свой кандидат. Местните и президентските избори, които ще са „основата за това, което ще се случи на следващите редовни парламентарни избори”.
Днес отборът на ГЕРБ е най-големият в България и ще остане най-големият. Никога не съм бил партиец, но вие, г-н Борисов, ме направихме такъв”, каза още Цветанов.
Юлиан ХРИСТОВ


 

 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: Три години по-късно след учредяването на ГЕРБ постигнахме много | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди