изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:39 EEST
СЪСЕЛЯНИ СЪБРАХА 6 ХИЛ. ЛВ. ЗА ОПЕРАЦИЯ НА ИНВАЛИД    
ОбществоСамо за няколко дни жителите на генералтошевското село Спасово събраха 6 хил. лв., с които помагат на техния съселянин Файредин да плати консумативите за операцията, която трябва да му направят във Варна. Историята на спасовци е следната: Файредин Алиев живее в селото с майка си. 48-годишиният мъж от малък е парализиран и е на инвалидна количка.

От години е пенсионер и получава инвалидна пенсия. Да му помага - на него и майка му, отвреме навреме на село идва един от по-големите му братя Сейфула. Другият брат обаче - Хайредин, на когото викат Хари, е недолюбван в селото, разказват спасовци. Той също рядко се появява в селото, но хората не го харесват, защото е агресивен, пък и пиянството му е лошо. Трагедията се разиграла в началото на годината. На 4 януари Хари се прибрал на село пиян и налетял с нож на кучето в къщата на майка си и брат си Файредин. Бил пиян. Инвалидът се опитал да отърве животното от брат си, но това ядосало пияния Хари и той налетял на брат си в инвалидната количка. Когато се прибрала, майката намерила сина си инвалид пребит да лежи на земята извън количката. После историята е стандартна, извикали лекар. Линейка откарала пострадалия първо в болницата в Генерал Тошево, после в Добрич, а оттам с яка около врата - във Варна. Оказало се, че има наранявания в областта на врата и е нужна операция, чиито консумативи са на стойност 6 хил. лв. Майката пенсионерка споделила в селото, че сумата е непосилна. Пръв призив към спасовци отправил свещеникът в селото Иван Киров. Хората откликнали на апела му. Така само за 3-4 дни успели да съберат нужната сума. Кметицата на Спасово Мария Дочева споделя, че имало хора, които си вземали пенсията и отивали при свещеника - да дадат колкото могат, само и само Файредин да се оправи.
Хари пък изчезнал, след като изтрезнял и разбрал какво е сторил и полицията го издирва, казват спасовци, които очакват операцията да бъде направена и Файредин да се прибере у дома.
 


Сходни връзки

СЪСЕЛЯНИ СЪБРАХА 6 ХИЛ. ЛВ. ЗА ОПЕРАЦИЯ НА ИНВАЛИД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди