изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:50 EET
Боби Цанков от отвъдното: Пазят ме същите хора, които пазят премиера и президента    
Новини "22 000 е платено за убийството на Манол Велев"

 

 

виж в пълен размер

Манол Велев, Радослав Янкулов и футболният мениджър Лъчезар Танев прали пари през радиоигрите на Боби Цанков. Това обявява за последно разстреляният скандален радиоводещ в предаването „Горещо” - с водещ Венета Райкова, по Нова телевизия. Снощи бяха показани кадри, които се излъчват за първи път. Определени хора пращали пари, за да печелят двойно, разкрива пред Венета Райкова Боби Цанков. За 1 месец се раздавали около 2 милиона лева, призна той, пише "Стандарт". Цанков категорично заявява, че Манол Велев е определял кой да печели в радиоигрите, като предварително е посочвал късметлиите. Когато веднъж отишъл при Манол Велев, който му е бил продуцент по това време, бизнесменът казал, че това е "малко наивно пране на пари”. Лъчезар Танев и Радослав Янкулов също били в групата, която, по думите на Боби Цанков, го е използвала, а той е бил само маша в ръцете им. Защо да се страхувам за живота си, аз съм взел мерки за сигурност, казва Боби Цанков в студиото на „Горещо”.

Той твърди, че Манол Велев му е осигурявал и плащал охраната от НСО. Боби Цанков разказва още в излъчените кадри, че прокурор Славчо Кържев му казал, че делата му не са измама, а граждански правен проблем. Тогава магистратът поискал пари, за да му помогнат да се решат проблемите. Цанков обаче се изплашил, че искат да го подведат за подкуп на прокурор и отказал сделката. След време, според думите му, всички дела са приключили, но никой не посмял да каже, че Цанков не е измамник. Измамници са тези, които докараха страната ни до тук, коментира гостът на Венета Райкова. На въпрос на водещата дали не се страхува за живота си, гостът в студиото обясни, че е взел мерки, а ако му се случи нещо, то тогава всеки ще знае кой го е направил, защото той е споменал имената в предаването.

виж в пълен размер


В неизлъчените кадри на "Горещо" Боби Цанков разказва и как се е почувствал по време на атентатите срещу него. Още през октомври 2003 г. избухнал първият взрив в дома му, за който почти никой не знаел. По-късно Цанков направил жилището си по-сигурно, като си монтирал бронирани прозорци. Бомбата не била за сплашване, а за убиване, казали следователите, които намерили частици ламарини, които били предназначени да се забият в тялото му. Взривът бил цяло кило, а обикновено, според Цанков, се залагало поне на половината.Издавам тази книга не за пари, аз имам бизнес, твърди Боби Цанков в неизлъчваните до снощи кадри от "Горещо". Според него до този момент в подобен вид книги е липсвал сюжет, диалози, а написаното било събрани материали от вестници. Много държа тази книга да я издам и да покаже на обществото, че аз не съм мошеник, заявява убитият радиоводещ.

Image


Мен ме пазят същите хора, които пазят премиера, президента, главния прокурор и министрите. Когато влизаш някъде, трябва да влезеш сам, а охраната да е проверила всеки периметър предварително, разказа Цанков. По ирония, в кадрите в "Горещо", той дори споменава, че е лесно да се опази например един вход. Цанков беше застрелян именно във вход на сграда на бул. Александър Стамболийски" в София. 22 000 е платено за убийството на Манол Велев, твърди още радиоводещият. Той знаел кой е искал бизнесменът да умре. Цанков казва също така, че шофьорът, който е возил Велев по време на покушението, е бивш служител на Никола Филчев, бивш главен прокурор на България. Когато разказал част от истината за прането на пари в съда по време на дело срещу него, съдебният състав се спогледал изплашено, разкриват още кадрите, излъчени по Нова тв снощи. Никой от съдиите според Цанков не пожелал да се разпитат споменатите в схемата имена.
Цанков казва още, че състоянието на Манол Велев се подобрявало, вече не било толкова тежко и той можел да пише с ръката си, но съдът така и не пожелала разпит.

http://vip-bg.info

БОБИ ЦАНКОВ БЕШЕ ЗАСТРЕЛЯН В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДО ЦЪРКВАТА "СВЕТА НЕДЕЛЯ" - ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ

 


Сходни връзки

Боби Цанков от отвъдното: Пазят ме същите хора, които пазят премиера и президента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди