изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:00 EET
Егати правосъдието, щом аз съм му основния свидетел!    
Общество Отворено писмо от телевизионната водеща Венета Райкова до медиите


 Уважаеми колеги,
  
  Вчерашният ден беше особено странен за мен, след като от журналистически обаждания и публикации (а не от съответните органи и институции!) аз научих, че съм един от тримата свидетели, на чиито показания се позовава съдът, за да остави в ареста Красимир Маринов, известен като Големия Маргин. Емоционалната ми реакция беше да перифразирам един бивш вицепремиер: "Егати правосъдието, щом аз съм му основния свидетел!" Но да оставим настрана емоциите, в случая важни са фактите, а те доста се различават от всичко, което прочетох.
  Първо, не съм разпитвана пред съдия, а пред дознател и съм водила - както се оказа в последствие - неформален разговор с Мирослав Данаилов, шеф в сектор “Убийства” в СДВР.
  Второ, никога не съм свидетелствала, че убитият Боби Цанков е бил притеснен за живота си - просто защото той не беше. Това повече от ясно се видя и в снощното предаване "Горещо" с неизлъчвани преди това откъси от интервюто с него. На многобройните ми въпроси по темата и в студиото, и извън него, Боби Цанков отговаряше с шеги и усмивка.
  Трето, независимо какво му се иска на някой, в нито един от разговорите ми с Боби Цанков не е ставало дума за Маргините. Той предпочиташе да прави разкрития за вече мъртви представители на подземния свят.
  Четвърто - и най-важно: споменава се заплашителен SMS от анонимен телефон, който аз съм получила. Такъв SMS наистина съществува, разпечатка от него ми беше показана и при разпита ми в полицията. Но истината е съвсем различна от внушението, което се прави: получих този SMS не след последните ми разговори с Боби Цанков, в които уточнявахме новото му гостуване в "Горещо", а на 14.11.2009 г. в 20.51 ч., т.е. преди почти два месеца. Поводът беше първото интервю с Боби Цанков, което излъчихме тогава и след което той си беше жив и здрав. Аз не посмях да се обадя на непознатия за мен телефон, но предупредих Боби Цанков, той на своя страна се свърза с в-к "Труд" и след направената от колегите проверка се оказа, че на този номер отговаря небезизвестният участник в Big Brother Радо Прашката. По темата имаше обширна публикация във в-к "Труд", която лесно може да бъде проверена в архивите.
   С други думи, при по-свободен прочит може да се каже, че SMS от Радо Прашката е основната заплаха, за която съм свидетелствала. С тази малко тъжна полу-шега и с надежда, че фактите са също толкова достойни за публикуване, колкото и сензациите, оставам искрено ваша:
  
  София, 10.01.2010 Венета Райкова
  
  Писмото бе получено на редакционният ни имейл тази сутрин, изпратено лично от г-жа Венета Райкова-Георгиева. Публикуваме го без никаква редакция от наша страна.

Венета Райкова

БОБИ ЦАНКОВ БЕШЕ ЗАСТРЕЛЯН В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДО ЦЪРКВАТА "СВЕТА НЕДЕЛЯ" - ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ

 


Сходни връзки

Егати правосъдието, щом аз съм му основния свидетел! | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Егати правосъдието, щом аз съм му основния свидетел!
Автор: Anonymous да 2010-01-11 @ 00:27 EET

Да предполагаме ли коя ще е следващата отстреляна "вип персона"?

Егати правосъдието, щом аз съм му основния свидетел!
Автор: Anonymous да 2010-01-13 @ 14:50 EET
Такава духовна пустош ни е заляла ,че всичко четем и само цъкаме с уста.Каква В.Райкова , каква Румяна от Брюксел ,толкова е тъжно и срамно всичко.
Егати правосъдието, щом аз съм му основния свидетел!
Автор: Anonymous да 2010-01-13 @ 15:05 EET
Абе и мен ме е заляла, ама имам един сюнгер тука наблизо и попивам, попивам... :-)))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди