изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:28 EEST
40 хиляди евро платени за Лефтеров, когато вече е бил мъртъв    
Ред и сигурност "Откуп е платен и въпреки това той е убит" - това съобщи заместник-градският прокурор Роман Василев по случая с открития в Плана планина труп на отвлечения преди година Юлиян Лефтеров. Въпреки нежеланието си да коментира подробности преди приключването на разследването, обвинителят сподели пред Нова тв тази информация, "за да знаят хората с какви престъпници си имаме работа".

ДНК експертизата за първия труп е приключила и е потвърдила самоличността на Лефтеров, каза Роман Василев. За Иван Петров - Сапата все още се чакат анализите

За другото разследване, което е в центъра на общественото внимание - убийството на Боби Цанков и обвинението срещу Маргините, зам-градският прокурор каза, че мотивите ще бъдат ясни при по-нататъшните процесуални действия. Това че са поръчали убийството по думите му няма връзка с обстоятелството, че Цанков е щял да свидетелства срещу тях.

За неявяващия се още пред прокуратурата Николай Маринов - Малкия Маргин, Роман Василев каза: "Това си е негов проблем - ако иска да идва, ако не иска да не идва".

Адвокатът на Маргина - Людмил Рангелов, каза, че до момента няма връзка с клиента си и няма възможност да го търси, тъй като не разполага с негови телефони. "Чрез медиите изразявам мнение, че следва той да се яви, след като органите го търсят", каза защитникът.

Според обяснението му  лансираната преди няколко дни идея Маринов да се появи, но само пред градския прокурор Николай Кокинов, била, за да му бъде спестено полицейското задържане, при което имало  по-сурови процедури, уронващи достойнството - "легни на пода, сложи си ръцете на главата, за да сложим белезниците" и т.н.

На въпрос за евентуалните показания на Боби Цанков като мотив за убийството му адвокатът бе категоричен, че водещият няма и не може да има отношения с братята Маринови.

"Не мисля, че информацията, която може да даде такъв човек, представлява опасност за когото и да е. Той има 12 осъдителни присъди за измама - това показва каква надеждност могат да имат показанията му", аргументира се Рангелов.

Сегашното обвинение е в пъти по-сериозно, от това, по което се водеше досегашното дело срещу Маргините. Там максималната присъда би била до 15 години затвор, а по сегашното обвинение - от 15 години до доживотна присъда без право на замяна, разясни още адвокат Рангелов. Но той е убеден, че братята ще бъдат оправдани, защото не са поръчали убийството.


/БЛИЦ

БОБИ ЦАНКОВ БЕШЕ ЗАСТРЕЛЯН В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДО ЦЪРКВАТА "СВЕТА НЕДЕЛЯ" - ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ

ОЩЕ ЗА НАГЛИТЕ

 


Сходни връзки

40 хиляди евро платени за Лефтеров, когато вече е бил мъртъв | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди