изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:06 EEST
МИЗЕРИЯ ЗАТВОРИ ВОЕННИЯ УНИВЕРСИТЕТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО    
Образование

Велико Търново. Военното училище в Търново хлопна врати. Националният военен университет "Васил Левски" остана без пукнат лев и пусна курсантите в отпуск. От днес вузът излиза в безпрецедентна дървена ваканция, защото не може да си плаща парното и водата.



Хладилниците в кухнята също са празни. Университетът ще бъде затворен за повече от месец, за да се спестят пари и да не се трупат нови дългове към различни доставчици. Курсантите, преподавателите и администрацията излизат в отпуск до 1 март. Заповедта на началника бригаден генерал Цветан Харизанов е издадена в петък. Разпуснати са и факултетите в Долна Митрополия и Шумен. Във военния университет остават само 17-те виетнамци, които се обучават в департамент "Чуждоезиково обучение". Студентите задочници, които имат насрочени часове, ще продължат обучението си във Велико Търново, но без отопление. Около 1,5 милиона лева са задълженията на НВУ "Васил Левски" към различни доставчици. Само преди няколко дни от местната топлофикация предупредиха, че ако не си получат дълга от 380 хиляди лв., ще врътнат кранчето на газа. Така ще се наложи от сряда целият град да остане на студено заради военните. Преди два дни от министерството на отбраната във вуза получили по един аванс и тогава разбрали, че най-вероятно ще им се наложи да излязат в принудителен отпуск заради липсата на пари.
Иван Иванов
http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

МИЗЕРИЯ ЗАТВОРИ ВОЕННИЯ УНИВЕРСИТЕТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди