изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:31 EET
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ ОТ ТЕРВЕЛ    
ОбществоВТОРО поредно искане за одобряване на разходи по проекта за създаване на местна инициативна група на територията на общини Тервел и Крушари е внесено в Министерството на земеделието и храните.


Общата сума, която трябва да постъпи  след одобряването на двете искания, е 30 000 лв. Паралелно с това се подготвят и следващи дейности по проекта.
ВНЕСЕН във фонд „Социално подпомагане" е отчет за работата по проект „Обществена трапезария” за първия месец от старта му - декември 2009 г. Направени са разходи в размер на 4 006 лв., от които 3 788 лв. за хранителни продукти и 218 лв. за гориво на автомобилите, които пренасят готовата храна. В реализацията на проекта са включени 100 души - 65 от Тервел, 24 от с. Безмер, 6 от с. Жегларци и 5 от с. Кочмар.
ЗАПОЧНА работа по два нови дългови инструмента - банкови гаранции, за обезпечаване на авансови плащания по двата инфраструктурни проекта на община Тервел по Програмата за развитие на селските райони. След като работата по тях приключи, общината ще получи авансово финансиране в размер на 530 000 лв. Следващите стъпки по проектите са свързани с провеждането на процедури по Закона за обществените поръчки и откриване на строителните площадки. Както НДТ писа, става въпрос за улици, тротоари, улично осветление и зелени площи в Тервел и три села.
ЗАПОЧНА подготовката на бюджет 2010 на община Тервел. Първоначалният план за приходи е в размер на 8 034 495 лв., т.е. с около 400 000 лв. по-малко в сравнение с предходната година. В сумата влизат всички субсидии за училища, детски градини, читалища и др., разчетени в закона за държавния бюджет, както и прогнозораните приходи от събрани такси, данъци и суми от отдаване под наем или продажба на общинско имущество. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ ОТ ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди