изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:13 EEST
Николай Кокинов заплашван заради Боби Цанков    
Ред и сигурност
Градският прокурор на София Николай Кокинов отговори с „може би“ на това дали заплахите за живота му имат връзка с разговорите му с Боби Цанков преди да бъде убит на 5 януари.


Пред bTV Кокинов се въздържа от коментар относно подателя на заплахите срещу него. Градският прокурор уточни, че в момента е охраняван по заповед на главния прокурор Борис Велчев.
„Да не коментираме толкова около моята особа“, каза още градският прокурор на столицата, цитиран и от БГНЕС.

Кокинов посочи, че въпреки заплахата за убийство срещу Боби Цансков, радиоводещият не е искал да бъде защитаван. Той цитира самия Цанков, който е заявил, че мотивът му е бил: „да бъде полезен на българската прокуратура“. Градският прокурор не пожела да каже дали информацията, която му е подавал Цанков, е била за разпространение на наркотици или пране на пари.

Веднага след убийството на Цанков полицията задържа Красимир Маринов - Големия Маргин и издирва брат му - Николай. Софийският градски съд постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Красимир Маринов, обвинен за подбудителство за убийството на Цанков. Според съдия Николай Младенов налице са и трите изисквания за постановяването на най-тежката мярка за неотклонение на Големия Маргин - обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен, опасността да се укрие, както и да извърши друго престъпление.

"До този момент нямам връзка с Николай Маринов и не разполагам с негови телефони. Аз се опитвам чрез медиите да изразя своето мнение, че наистина той трябва да се яви. Това е моят съвет и смятам, че това е правилното поведение", коментира пред БНТ адвокатът на Малкия Маргин Людмил Рангелов.
Запитан дали е сигурен, че братята нямат нищо общо с убийството на Боби Цанков, той уточни, че една от причините са доказателствата, върху които прокуратурата основава искането за такава мярка, и второ, защото самата личност Боби Цанков няма нищо общо с тях. Адвокатът не смята, че информацията, която е можело да даде радиоводещият, е представлява опасност за когото и да е. dir.bg

БОБИ ЦАНКОВ БЕШЕ ЗАСТРЕЛЯН В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДО ЦЪРКВАТА "СВЕТА НЕДЕЛЯ" - ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ

 


Сходни връзки

Николай Кокинов заплашван заради Боби Цанков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди