изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:06 EET
Купуваме осем ”Пустинни котки” от Израел    
По света
Две от най-новите бронирани машини "Пустинни котки", които България ще получи до края на март, бяха представени днес пред премиера Бойко Борисов в Ерусалим.


Той е на двудневното официално посещение в Израел, начело на правителствена делегация, в която влизат министрите Цветан Цветанов, Николай Младенов и Трайчо Трайков, съветници, депутати, пловдивският митрополит Николай и др.

Министърът на отбраната Николай Младенов отбеляза, че предстои да бъдат доставени общо осем машини от двата представени вида, предаде БТА. Единият вид машини е с картечница, която се управлява дистанционно от кабината, отбелязаха експерти.

С придобиването на тази техника вече сме почти напълно отговарящи на стандарта на НАТО, за да сертифицираме ротата на "Военна полиция" изцяло, коментира министърът на отбраната. Това ще означава, че те ще могат да се изпълняват и в други мисии, добави той.

По думите му тази нова техника е много по-пригодна за мисиите, които изпълняват българските военнослужещи, включително и в Афганистан. dir.bg
 


Сходни връзки

Купуваме осем ”Пустинни котки” от Израел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди