изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:53 EEST
Добричкият окръжен съд отказа да пусне задържан за грабеж на непълнолетни    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд отказа да измени наложената на 27-годишния Андрей Р. И. от Добрич мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е разследван за грабеж, извършен на 08.11.2009 г. около 21 часа в съучастие с 20-годишен младеж. Двамата са приближили към момчета на 16 и 17 години, които седели и си приказвали пред жилищен блок.

Поискали им цигари, а после единият задържан извадил пистолет и със заплаха пребъркали джобовете на момчетата и им взели мобилните телефони. За Андрей И. грабежът е извършен при условията на опасен рецидив.

Той иска изменение на постановената от Добричкия окръжен съд през ноември миналата година спрямо него най-тежка мярка за неотклонение. В съдебната зала той обясни, че желае да се възползва от правото си да работи, докато изтърпява друга присъда.

Добричкият окръжен съд прецени, че не са представени аргументи, които да мотивират изменение на взетата спрямо Андрей И. мярка за неотклонение в по-лека. Събраните по досъдебното производство доказателства обосновават предположението, че Андрей И. е автор на престъплението, за което е привлечен да отговаря. То е тежко умишлено, извършено при условията на опасен рецидив и се наказва с „лишаване от свобода”. Съдебното му минало се характеризира с множество присъди. Срещу него се води друго наказателно производство, за което Добричкият окръжен съд няма данни, дали е завършило. Като взе предвид и високата обществена опасност на грабежа над двамата непълнолетни,  съдът намира, че не е отпаднала опасността Андрей И. да се укрие или да извърши друго престъпление. Обстоятелството, дали има влязла в сила присъда, не може да повлияе на становището на съда, че мярката му за неотклонение трябва да бъде потвърдена.

Определението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.  

 

11.01.2010 г.                                                    Пресслужба Добрички окръжен съд           

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд отказа да пусне задържан за грабеж на непълнолетни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди