изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:15 EEST
Добричкият окръжен съд потвърди задържането на обвиняем за сводничество    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд потвърди наложената на 34-годишния Ангел Р. Хр. от Добрич, мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е разследван, за това, че през периода януари 2007 г. до 2008 г. е транспортирал лице и го е превел през границата на страната с цел да бъде ползвано за развратни действия.

Това престъпление се наказва с лишаване от свобода от 3 до 8 години и глоба до 10 000 лв. Първоинстанционният съд го е задържал първоначално на 05.11.2009 г., а на 05.01.2010 г. е отказал да уважи искането за изменение на постановената му най-тежка репресивна принуда.

Ангел Хр. обжалва акта на Районен съд – Добрич. Двамата му адвокати посочиха, че той сътрудничи за установяване на истината по делото. Потърпевшата го била манипулирала с SMS-и с искания от интимен характер и заплахи.

Държавното обвинение представи нови доказателства в подкрепа на обоснованото предположение, че задържания е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. То е едно от най-тежките престъпления и цели сексуална експлоатация. Представителят на Окръжната прокуратура посочи, че Ангел Хр. живее от години в Испания, но няма установен адрес. При завръщането си в България пребивава на различни адреси в цялата страна. Бил е обявен за издирване по досъдебно производство от 2007 г. При това негово поведение прокуратурата смята, че съществува реална опасност Ангел Хр. да се укрие, ако мярката за неотклонение бъде изменена в по-лека. Това ще възпрепятства приключването на наказателното производство.

Ангел Хр. има основно образование, безработен е, живее на съпружески начала, осъждан е.

Въззивният съдебен състав прецени, че определението на Районен съд – Добрич, е постановено правилно и законосъобразно предвид обществената опасност на  деянието и личността на Ангел Хр.  Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.

 

11.01.2010 г.                                                    Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд потвърди задържането на обвиняем за сводничество | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди