изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:38 EEST
Синът на Дянков с пукнат череп и оток на мозъка, държат го под упойка    
НовиниПетгодишният Марко е получил леки пуквания на черепните кости и ребрата и лек оток на мозъка. Това е характерно за черепно-мозъчните травми, добре е, че белият дроб е незасегнат от удара. Това обясни проф. Огнян Бранков, ръководител на детската хирургия в "Пирогов", където е настанен по-малкият син на финансовия министър Симеон Дянков след днешния полет от втория етаж на вила 7 в "Бояна".

Детето е доведено от бавачката малко след 16 часа и веднага е било поето от екипа в противошокова зала, направени са снимки на скенер, рентген, пълни изследвания. Третирано е с болкоуспокояващи медикаменти, като целта е замъгляване на съзнанието, за да не изпитва шок от травмата, обясни детският хирург.

Височината, от която е паднал Марко, е около 4 и половина метра. Той ще остане под лекарско наблюдение най-малко седмица според медиците.

Инцидентът е станал по време на игра, докато децата са били сами с бавачката и тя е повикала бърза помощ. Симеон Дянков и съпругата му са отишли в "Пирогов" веднага и са били много притеснени за детето си, разказаха от персонала. Родителите са си тръгнали, след като пациентът е бил стабилизиран.

И двете момчета на финансовия министър обожават спорта, разказа той наскоро в интервю. 8-годишният Андрей тренирал от четиригодишен футбол, отскоро в тренировките се включил и Марко. И двамата играели във футболните лиги за деца на Вашингтон. Андрей бил сред най-добрите играчи, 4 пъти седмично участвал в мачове.

Дянков, който днес е свръхзает, замествайки Борисов, докато е в Израел, обичайно прекарва с момчетата най-малко час преди лягане всяка вечер. За гледане на телевизия на децата е отпуснат само час дневно, но  е запазен навикът от Вашингтон бащата да чете на момчетата книги и по една приказка за десерт.

От осем до пет децата са на училище, после ги поема бавачката. В този сезон не пропускат поне веднъж седмично да излязат на сняг. Андрей вече проявява интерес към хокея, разказа наскоро Дянков пред медиите.

За пребиваването на семейството в правителствената вила Дянков изрично уточни, че не живеят в представителната част на резиденция "Бояна", освен това той сам си плаща за всичко - храна, обслужване, пране, гледачки. Мястото е близо до училището на децата, което е удобно, обясни министърът.

Николай Божков, БЛИЦ 

 


Сходни връзки

Синът на Дянков с пукнат череп и оток на мозъка, държат го под упойка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди