изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:14 EEST
Изселниците в Израел искат бързо БГ-гражданство    
Новини
Българската общност в Израел поиска по-бързо придвижване на молбите за българско гражданство. Това стана късно снощи на среща с премиера Бойко Борисов в Тел Авив, предаде БНР.


Борисов обеща да помогне.
“Откакто сме на власт два пъти сме съкращавали административните срокове, необходими за възстановяване на българското гражданство. Ще направим всичко възможно този въпрос да бъде уреден в най-скоро време“, каза министър-председателят, цитиран в съобщение на правителствената пресслужба. 

“Единственото ни желание е българите да се чувстват добре, дори когато живеят извън родината“, заяви Борисов. В момента процедурата по възстановяване на гражданството на родените в България израелски граждани отнема повече от четири години.

"Защо криете чара на страната си, тя е толкова прекрасна", заяви на Борисов президентът на Израел Шимон Перес.

По-рано българският премиер се срещна с израелския си колега Бенямин Нетаняху, който пое ангажимента да доведе израелския бизнес в София. Нетаняху посъветва Борисов да намалява ДДС-то поетапно - с по 0.5% на шест месеца.
Израел е стратегически партньор от първостепенно значение за България, категоричен бе премиерът.

Днес българската делегация ще се срещне с Главата на Ерусалимската православна патриаршия Теофилос Трети, ще посети Църквата на Божи гроб и Стената на плача в Стария град. В следобедните часове Бойко Борисов ще посети териториите на Палестинската власт и ще се срещне с президента Махмуд Аббас.
dir.bg
 


Сходни връзки

Изселниците в Израел искат бързо БГ-гражданство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди