изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:59 EEST
Вземат жилище за неплатена ипотека в Дубай    
По светаБританската банка Barclays Plc спечели първото съдебно дело в Дубай за принудително отнемане на имоти заради просрочена ипотека, съобщи „Блумбърг“, цитирани от Investor.bg. Според данни на информационната агенция кредиторите в емирството държат ипотеки за 16 млрд. долара. През изминалата година кризата на пазара на жилищни имоти свали цените им с 52%, заради което някои собственици на жилища изоставиха плащанията по ипотеките и напуснаха страната.

 Нито един от тях досега не беше получавал известие за просрочена ипотека и принудително изземване на имота. Най-голямата ипотечна банка в емирството Tamweel PJSC също е завела няколко дела за отнемане на имоти и е изчислила, че около 3% от ипотеките му са просрочени. А според данни на рейтинговата агенция Moody`s 12% от общо 27 хил. жилищни ипотеки в Дубай може да бъдат просрочени в рамките на следващите 12 до 18 месеца.
И кредитори, и предприемачи в ОАЕ се опитваха да ограничат растящите нарушения по ипотеките чрез извънсъдебни споразумения с клиентите, след като падащите цени оставиха купувачите с ипотеки на по-голяма стойност от самите имоти, уточнява Investor. Това помогна да се минимализира обемът на лошите дългове и предпази пазара, който и без това страда от твърде голямо предлагане, от наплив на иззети жилища. Провизиите за лоши заеми в ОАЕ нараснаха с 68% до 32 млрд. дирхама (8,7 млрд. долара) към ноември спрямо година по-рано.

Investor.bg

 


Сходни връзки

Вземат жилище за неплатена ипотека в Дубай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди