изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:00 EEST
КРАДЕЦ НА ЗЛАТО БЕ ЗАЛОВЕН СЛЕД ОСТАВЕНА СЛЕДА НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО    
Ред и сигурностНа 14 януари в 9 ч. в Добричкия районен съд е насрочено да се гледа наказателното дело срещу 45-годишния Денко Д. от Добрич.

Той е обвинен, че на 10 срещу 11 септември м.г. в с. Плачи дол е откраднал златни накити на стойност 2266 лв. от владението на добричлийка. Престъплението е извършено при условията на повторност, съобщават от съда.

Според обвинителния акт, семейството на пострадалата живеело през топлите месеци в къща в с. Плачи дол. След като се прибрала от работа, вечерта на 10 септември м.г., жената свалила златните си бижута и ги поставила в порцеланова кутия. Семейството оставило по невнимание незаключена входната вратата на дома. На другата сутрин съпругът й установил, че липсва порцелановата кутия със съхраняваните в нея четири дамски и един мъжки пръстени, две венчални халки, две гривни и медальон, всички от злато. Жената уведомила за кражбата полицията.

Разследването е установило, че на следващия ден Денко Д. предложил дамски и мъжки златни пръстени за продажба в заложна къща в Добрич, като обяснил, че ги е купил лично от Гърция. Там закупили само единия пръстен, който са предали на полицията. По-късно същия ден служителите на реда открили в дома на обвиняемия венчална халка с името на съпруга на пострадалата и дата. Жената, с която живеел Денко Д., обяснила, че е закупила накита за 20 лв. от непознато момиче.

Служителите на реда са установили също съвпадение между открита на местопрестъплението следа и обувка, иззета от Денко Д.

Той е осъждан три пъти - за престъпления против собствеността. По последната присъда от 2006 г. му е наложен изпитателен срок от 3 години. Престъплението, за което отговаря сега пред Районен съд -  Добрич, е извършено в този изпитателен срок.

На досъдебното производство Денко Д. е заявил, че намерените в него пръстени са му предадени от непознат човек на кооперативния пазар, за да ги препродаде срещу „някой лев”. Откритите от полицията и върнати на семейството два пръстена са на стойност 275 лв., а останалата щета не е възстановена.
 


Сходни връзки

КРАДЕЦ НА ЗЛАТО БЕ ЗАЛОВЕН СЛЕД ОСТАВЕНА СЛЕДА НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди