изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:09 EEST
ПО ТЪМНО РОДИТЕЛИ ПАЗЯТ РЕД ПРЕД ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ    
НовиниНапрежение в подаването на заявления за прием в забавачниците няма. Първият работен ден след ваканцията започна нормално

Подаването на заявления за прием в детските градини и ясли в Добрич започна официално вчера. За някои от забавачниците родителите стояха отпред още по тъмно, за да са сигурни, че ще подадат документите навреме и децата им ще бъдат приети. Това е прецедент за Добрич. Напрежение обаче няма, категорични са началникът на общинския отдел "Образование и култура" Нейчо Нейчев и директорите на детските градини. Подаването на заявления върви нормално. Сега от родителите се изискват само попълнената бланка, копие от акта за раждане на детето, който остава в детската градина, и оригиналът за сравнение. 15 май е срокът, в който трябва да бъде представено удостоверение за липса на задължения към общината.
Срокът за подаване на заявления е 30 април. Обявяването на списъците с приетите деца в първите групи в детските градини трябва да стане на видно място във всяко детско заведение на 30 май. В едноседмичен срок от обявяването на списъците родителите на приетите деца записват детето си в съответната детска градина и заплащат депозитна такса. До 10 юни отдел "Образование и култура" обявява незаетите места в ЦДГ. Това е посочено в Правилата за приемане на деца в общинските детски градини на територията на община град Добрич. Те бяха разработени с цел да се уеднакви редът за подаване на заявления и прием на деца в забавачниците.
Първият работен ден за детските градини след ваканцията започна нормално, коментира още г-н Нейчев. В забавачниците е имало 1821 деца. Навсякъде е топло, проблеми няма. Днес ще се състои съвещание с директорите на детските градини, на което ще бъдат разисквани текущи задачи, свързани с есенно-зимния период, както и проектобюджетът за 2010 година.
 


Сходни връзки

ПО ТЪМНО РОДИТЕЛИ ПАЗЯТ РЕД ПРЕД ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди