изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:49 EET
Бойко отхапа от БСП, Станишев го усуква с оставката    
КоментариСлед последното изследване на МБМД лично аз не очаквам партийни драматични партийни спявки на „Позитано” , както и посипване на главата с пепел. А трябва. Или поне една оставка – тази на Станишев. Всички му дадоха срок и той обеща промяна.

Засега партията се води към пълен разпад. Или поне така личи от последното изследване на МБМД. Защото одобрението към социалистите се е сринало до унизителните 9 на сто или само на крачка от електората и подкрепата за ДПС. Дали е вярно или е поредната партийна провокация? Едва ли, след като преди известно време и от „Позитано” се ползваха от услугите на тази агенция. Разбивката на данните говори, че членове и симпатизанти на БСП преминават към ГЕРБ. Вместо да става обратното – на конгреса социалистите се заканиха да си върнат изгубения електорат.

Изследването не е толкова показателно за ГЕРБ или Бойко Борисов. То е ужасяващо за социалистите. Те се сриват – Бойко си стои. Тук малко са недоволни и част от десните сили, които просто мърморят комплексарски, че ГЕРБ нямал ресурс и/или/ кадри.

Вече три социологически изследвания показват друго. Разликата в одобрението към президента и премиера никога не е била толкова голяма. Обикновено Първанов се е движил с 1-2 на сто около или най-често над министър-председателя. Сега разликата е с ужасяващите 13-14 на сто в минус на президента в зависимост от времето на изследването и самата агенция. Но тази тенденция се запазва. Както се запазва и другата тенденция – въпреки кризата и някои залитания на премиера (като тъпата идея за референдум за новините на турски) неговото одобрение остава високо и не мърда. Същото е и с ГЕРБ.


Това дава основание за основния извод – че новите управляващи имат зад гърба си ресурс, за да провеждат непопулярни мерки за излизане от кризата, а старите нямат капацитет поне в обозримо бъдеще да реагират адекватно. А това е важно, защото, както всички знаят, наближават и местни и президентски избори. Освен, ако Първанов не си прави други сметки.

Евгени Петров, БЛИЦ
 


Сходни връзки

Бойко отхапа от БСП, Станишев го усуква с оставката | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Бойко отхапа от БСП, Станишев го усуква с оставката
Автор: Anonymous да 2010-03-10 @ 16:59 EET
КАКВО ОТХАПА,ОЩЕ КАДЪРНИ КАДРИ,ОЩЕ ПРОЦЕНТИ НЕДОВЕРИЕ КЪМ УПРАВЛЕНИЕТО СИ ИЛИ СИ АКТИВИРА ОСТАВКАТА?
Бойко отхапа от БСП, Станишев го усуква с оставката
Автор: Anonymous да 2010-03-10 @ 17:12 EET
Кому е нужна оставката  на Станишев, усукана или не има кой да му я иска, не  забравяйте, че ние оставки не ядем! А вие, само това ли научихте за 7месеца, да искате оставки и да търсите виновни без вина?Бойко иска да отхапе и президента, че само там не е оплескал пеизажа!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди