изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:57 EEST
Малкия Маргин не се яви, обявиха го за издирване    
Ред и сигурностНиколай Маринов-Малкия Маргин не се яви на днешното заседание на съда по делото срещу него и брат му Красимир Маринов и бе обявен за общодържавно издирване. Двамата, заедно с още няколко души, са подсъдими за подготовката на убийствата на покойните вече Иван Тодоров-Доктора, на финансиста Никола Дамянов, както и на о.р. ген. Любен Гоцев.

Поради неявяването на Николай Маринов наблюдаващите прокурори Николай Кокинов и Роман Василев поискаха да му бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ и той бе обявен за общодържавно издирване, предаде БГНЕС. Пред съда прокурорите представиха копие от постановление, че Николай Маринов се издирва в качеството му на обвиняем по друго досъдебно производство - за убийството на Боби Цанков. От деня на убийството Николай Маринов е обявен за принудително довеждане. Неявяването на Николай Маринов го превръща автоматично в беглец от правосъдието, каза  Кокинов, цитиран от „Фокус”. Според него до момента няма никаква информация за местонахождението на Малкия Маргин. Изискана е справка за това дали той е напускал страната, според която става ясно, че това не се е случило. Кокинов не изключи обаче възможността Маринов да е минал границата неофициално.
Адвокатите на Малкия Маргин, заявиха в съдебната зала, че не знаят каква е причината за неявяването му на днешното заседание на Софийския градски съд. Защитниците нямали връзка с него, предаде БТА.
Софийският градски съд измени мярката на Николай Маринов от "парична гаранция" в "задържане под стража". До този момент Малкия Маргин беше на свобода под парична гаранция в размер на 20 000 лв. Красимир Маринов - Големия Маргин обаче бе арестуван и впоследствие обвинен в подбудителство за убийството на скандалния радиоводещ. Той вече е в ареста с постоянна мярка за задържане. Пред съда днес бяха представени експертизи, според които подсъдимият Иво Карагеоргиев вече е в стабилно здравословно състояние, съобщи БТА. Справка от медицинския институт към МВР сочи, че при постъпването си той е страдал от вирусна инфекция. На предишното заседание по делото неговата мярка бе изменена в "задържане под стража" и той бе отведен в болницата на МВР. Днес защитата поиска изменение на мярката му за неотклонение, тъй като Карагеоргиев е бил подложен на "унизително отношение". Съдът не уважи това искане. В седемдневен срок решението на СГС ще може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд. dir.bg/НДТ
 


Сходни връзки

Малкия Маргин не се яви, обявиха го за издирване | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди