изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:25 EEST
Кой е мъжът до най-обсъжданата българка в Европа – Румяна Желева?    
НовиниКрасимир Желев, съпруг на Румяна Желева


Водещ: Сега ви представям мъжа, за чийто бизнес вече се говори из Европейския парламент (ЕП) – съпруга на кандидата за еврокомисар, българския, Румяна Желева – Красимир Желев. Добро утро.
Красимир Желев: Добро утро и на вас и на зрителите на бТВ.
Водещ: Благодаря ви за това, че приехте нашата покана. Това е всъщност първото ви телевизионно интервю.
Красимир Желев: Да.
Водещ: С удоволствие ли го давате?
Красимир Желев: Но, не е първото ми заставане пред камера, в смисъл – на сватбата ни съм стоял пред камера, така че...
Водещ: Сега, обаче поводът не е толкова празничен, за съжаление.
Красимир Желев: Не, поводът е съвсем нормален.
Водещ: Къде бяхте, когато вашата съпруга беше под обстрела на депутатите от Европейския парламент (ЕП), 12 януари? Къде гледахте изпита?
Красимир Желев: Изпита го гледах в Бургас, гледах го он-лайн на сайта на парламента.
Водещ: Да, на ЕП.
Красимир Желев: На ЕП.
Водещ: Сам ли бяхте в този момент?
Красимир Желев: Да, сам бях.
Водещ: И?
Красимир Желев: Нормално.
Водещ: Какви чувства преминаваха през вас?
Красимир Желев: Аз имах възможността да гледам между другото и изслушванията на няколко други комисари, не на всички, те всички не са и минали, изслушванията. Гледах четири или пет от комисарите.
Водещ: И как ви се стори представянето на вашия човек?
Красимир Желев: Много добро. Просто тя така успя да се овладее след тази профанизация, която се случи в залата и като държание просто – моите комплименти към нея.
Водещ: Как се чувства тя сега, между другото, като човек ви питам как се чувства, как преживява всичко това, което се изсипва върху главата й?
Красимир Желев: Може би омерзена, това е най-точната характеристика.
Водещ: Имаше ли през тези часове, вече 48 ли минаха или повече от въпросния изпит, пред които през вашата или през нейната глава да е преминавала идеята да се оттегли, да се откаже?
Красимир Желев: Изслушването беше на 12...
Водещ: Днес е 15, значи вече...
Красимир Желев: Да, ако го направи, аз ще съм най-щастливият човек, ако се оттегли, тъй като ще можем да бъдем заедно, което... едва ли има човек, който...
Водещ: Всъщност, вие живеете в Бургас, а тя в София предвид работата й.
Красимир Желев: Да, от много години, така са се случили нещата, че тя преподаваше навън, аз работих в София, в чужбина имам предвид, след това аз в Бургас. Постоянно тези разстояния се налагаха да се преодоляват.
Водещ: Това е трудно – по този начин да живеят двама души.
Красимир Желев: Докато беше в парламента полетите обикновено в четвъртък в 11-12 през нощта от Брюксел, от Страсбург, аз тръгвам с колата от Бургас, взимам я от летището, прибираме се до Бургас, в 4-5 ч. сутринта си ляга, в петък отново започва работа. В понеделник пак лети. Респективно в неделя я карам до София.
Водещ: И така колко години?
Красимир Желев: Откакто е в парламента, а преди това и поп други причини и с други дейности.
Водещ: Давате ли й вие такъв съвет в последните часове?
Красимир Желев: Аз нямам навика да съветвам хората, но доколкото я познавам – тя е много честен, открит човек, горд и не е човек, който се натрапва. Както знаете, тя нито се е самономинирала за комисар, за разлика от много други хора, нито държи да изпълнява тази или която и да е било друга длъжност. Така че аз лично няма да се учудя, ако го направи, но прекалено отговорна е и предполагам, че нейната отговорност към институциите, които представлява ще предопредели това нейно решение.
Водещ: Вие в момента в София ли сте?
Красимир Желев: Да, щом съм във вашето студио.
Водещ: Имам предвид тези дни след събитията, иначе определено сте в София.
Красимир Желев: След изслушването веднага тръгнах, пак през нощта.
Водещ: За да можете да я видите тук, защото пък тя тръгна през нощта за заседанието на Министерския съвет (МС).
Красимир Желев: Да, тя се прибра в 3 ч. през нощта и на другия ден беше на работа пак, което аз лично не го разбирам това, това е самоубийство.
Водещ: А тя беше на заседанието на МС?
Красимир Желев: Да.
Водещ: Всъщност, и по време на изслушването, а и месец преди това всичко май започна от „Ди Велт”, вестник, в който я обвиниха, че е гангстерска невеста и че вие имате връзка с руската мафия, работейки в Централна кооперативна банка. Това нещо беше съобщено от „Ди Велт”, след това имаше и други чужди вестници, които го съобщаваха.
Красимир Желев: Да, не само „Ди Велт”.
Водещ: Вземане – даване с руската мафия по Черноморското крайбрежие имате ли?
Красимир Желев: Извинявам се, че се усмихвам. То не беше само руската мафия, да не обиждаме колеги от други... то бяха много...
Водещ: А, и от други мафии е имало обвинения, така ли?
Красимир Желев: Тук наскоро слушах някакви изследвания, че руската мафия е най-мощната, преди два – три дни, но...
Водещ: Добре. Да кажем какво работите. Вчера, когато си говорихме с вас и водехме предварителния разговор, когато ви поканих, вие ме попитахте как да дойдете до тук, стана ясно, че нямате шофьор...
Красимир Желев: С автомобил все пак дойдох, не с такси.
Водещ: С автомобил дойдохте, но се уговаряхме как да дойдете с такси. Как живеете и после да стигнем до конкретния ви бизнес?
Красимир Желев: Нормално, като всяко друго средностатистическо българско семейство.
Водещ: Къде живеете в Бургас? Не казвайте.
Красимир Желев: Може би с този недостатък, че проблемите в политиката, там, може би ни създават един допълнителен 10-20% дискомфорт.
Водещ: Сравнително нисък процент, обаче, сте допуснал да ви създава дискомфорт.
Красимир Желев: Не се оплаквам.
Водещ: Живеете в апартамент, в къща?
Красимир Желев: Да, живея в хубав апартамент в Бургас, който е наследствен от родителите ми. Между другото, по телевизията като го видях не изглеждаше изобщо добре и мисля да обсъдя със съседите да направим някакво саниране на блока.
Водещ: Можете фасадата да направите.
Красимир Желев: Изглеждаше грозно по телевизията, въпреки че блокът не е толкова грозен, колкото изглеждаше.
Водещ: Каква кола карате? Нали разбирате защо ви задавам всички тези въпроси – трябва да разкажем кой сте вие, как живее тази обвинявана българска кандидат-еврокомисарка, защото така или иначе сама покани евродепутатите да дойдат при вас и да видят какво работите, как живеете.
Красимир Желев: Никой не е откликнал на поканата й до момента.
Водещ: Ето, заповядайте, чрез нас те могат пък да се срещнат с вас.
Красимир Желев: Тя покани г-н Кон-Бендит, който първи отправи нападки срещу нея, представител във фракцията на Зелените в парламента, и тази госпожа, не знам как се казва, която също водеше, играеше ролята на обвиняем. За мен това не беше изпит, това беше по-скоро някакъв процес.
Водещ: Защо? Защо според вас?
Красимир Желев: Процес, в който нямаше питания, а имаше обвинения, едните играеха ролята на прокурори, имаше обвиняем и съдия, който, според мен, въпреки че не ми е позволено да давам някакви оценки, могат да ми се карат вкъщи, но съдията не беше безпристрастен много, като юрист да го кажа.
Водещ: А, вие сте юрист, освен...
Красимир Желев: Да, по образование съм юрист, имам няколко икономически специализации и съм работил в банковия сектор, защото в момента не работя.
Водещ: Като какъв?
Красимир Желев: Бил съм юрисконсулт в клоновата мрежа на една банка, след това в Централна управление бях юрисконсулт, в последствие започнах работа като директор на тази банка в Бургас, след това бях регионален директор след приватизацията, после се преместих в друга банка и там съм работил в последните шест години. Общо имам в банковия сектор от 1996 година.
Водещ: А сега с какво се занимавате?
Красимир Желев: Сега не работя в банката.
Водещ: Щях да се притесня, че сте безработен.
Красимир Желев: Не, сега, може ли един представител на руската мафия да е безработен. В момента имам ангажименти единствено към ВиК-Бургас, където съм от много години в УС, може би над седем години вече.
Водещ: ВиК-Бургас – в случая то какво е – частно, общинско или какво е?
Красимир Желев: Държавно дружество, в което съм от повече от седем години.
Водещ: И само това?
Красимир Желев: Да, към тях имам ангажименти. Ако реша да се върна в банковия сектор след всичко, което се изписа по вестниците, вие бихте ли взели на работа някой, който е представител на мафията, бихте ли го взели да работи отново в банка.
Водещ: Световната преса писа - какво е ТИМ? Какво е това ТИМ?
Красимир Желев: Не знам. Предполагам, че определението е трибуквена групировка, като зад всичките букви на групировки, знаете, нали, какъв имидж има в България.
Водещ: Да, то всъщност не един чужд журналист се е занимавал с тази трибуквена... с тази абревиатура.
Красимир Желев: Не следя особено много чуждата преса. Сега напоследък само покрай тези писания, понеже предизвикаха известен дискомфорт в семейството ни.
Водещ: Имате ли нещо общо с ТИМ?
Красимир Желев: Не, естествено, че не. Нито с руската мафия, нито с „МУлтигруп”, нито със СИК, нито с ВИС, нито с някоя друга... Но... Наложи се на роднините ми да изтърпят всичко това, което...
Водещ: Всъщност, как го преживяват това вашите, нейните роднини?
Красимир Желев: Моите родители са сравнително млади, ако такова нещо може да се каже за хора около 65 години. Баща ми също е юрист. Но родителите на съпругата ми са малко по-възрастни, те живеят в едно село близо до Нова Загора, те определено не го преживяват добре. Тъща ми от един месец, след като започнаха тези писания, е с инсулт. Не съм споменавал никога, защото не искам хората да кажат: „трябва някой да ги съжалява, защото...”
Водещ: Тоест, тя е получила инсулт след „Ди Велт” ли?
Красимир Желев: Точно преди един месец получи инсулт. Сега не знам дали има нещо общо с „Ди Велт”, но тя следи естествено, нормално е да следят пресата.
Водещ: Ще съдите ли тези издания?
Красимир Желев: Обмислям такава възможност, защото те изписаха и много смешни неща. За тъста ми, за бащата на съпругата ми писаха, че е служител на КГБ, което е нормално. Ако аз представлявам руската мафия, той би следвало да има непременно някаква връзка с КГБ.
Водещ: То определено има някаква логика...
Красимир Желев: Аз се шегувам с него, че явно е попаднал в кофти отдел, защото, както имаше един стар виц, го /.../ не като мафиот в Маями с няколко яхти, а в отдела за прикритие, като селски труженик, няма да кажа селянин, отглеждащ животни на село.
Водещ: С това се занимават те?
Красимир Желев: Да.
Водещ: Родителите на Румяна Желева отглеждат животни...
Красимир Желев: Живеят на село. В момента тъстът ми е в къщата, тъй като тъщата е в болница след инсулта, който получи.
Водещ: Какво казват лекарите за нея?
Красимир Желев: Опитваме се да я раздвижим. Тя вече не и под лекарско наблюдение, защото нали знаете, че хоспитализират за седем-осем дни, след това вече вие си търсите някакъв вариант. Но от цялата работа няма само негативи, естествено има и...
Водещ: Кои са положителните неща от цялата работа до този момент?
Красимир Желев: Ако трябва да се пошегувам... например, тъстът се опитва да продаде едно магаре от две години, той е малко габровец, и му е сложил висока цена, магарето е старо...
Водещ: Колко иска за магарето?
Красимир Желев: В момента това магаре е най-известното магаре, снимаха го в три вестника, даваха го по телевизията и сега като бивш банкер съм го посъветвал да му удвои цената.
Водещ: Колко му иска? Дайте да помогнем нещо за това магаре?
Красимир Желев: Искаше 600, посъветвал съм го 1200 лева.
Водещ: Ще му се получили ли? Там как е пазарът на животни?
Красимир Желев: Няма, пазар няма, трудно е, пазарът... В тази връзка и аз това дали имам бизнес... дори се радвам, че нямам бизнес, защото виждате в това положение не е толкова...
Водещ: Защо се стигна до това объркване, изобщо объркване ли беше тази декларация, в която е трябвало да декларира, че има дял във фирма вашата съпруга, в качеството си на евродепутат не го е направила. Сега има едни юридически спорове.
Красимир Желев: Да.
Водещ: Кажете вие като юрист какво мислите за този казус, защото и премиерът чака юристите, европейските да решат, както и тук нашите.
Красимир Желев: Аз ще се въздържа да се произнасям, защото съм пристрастен и не е нормално да дам обективна оценка.
Водещ: Какво е това – недоглеждане, умишлено прикриване... Какво е това?
Красимир Желев: Според мен абсолютно всичко, което е трябвало да го декларира, го е декларирала, може би е декларирала дори в повече неща от това, което се изисква по закон. Съвсем скоро ще се произнесат правните комисии, ако не се лъжа от пресата, на ЕП и на ЕК и съобразно това становище, така или иначе тя нито има какво да крие, нито може да укриеш някакви факти и обстоятелства, които са предмет на регистрация в Публичния регистър. Тя има и нулеви декларации, което означава, че вие просто няма как да имате конфликт на интереси, значи, че конфликтът на интереси е равен на нула. Може ли да не извършвате дейност и да имате конфликт на интереси?
Водещ: Наистина ще чакаме юристите, които ще вземат буквално съдбата на Румяна Желева в свои ръце. Слушате ли в детайли изказванията на премиера Бойко Борисов за Румяна Желева, за представянето й?
Красимир Желев: Не, в детайли не бих казал, следя го, като повечето хора в България, но в детайли...
Водещ: Вие познавате ли се с него?
Красимир Желев: Не, лично... запознавали сме се, но не бих казал, че се познавам, тъй като г-н Борисов се познава с много хора... стискал съм му ръката веднъж.
Следва продължение...
Интервюто, дадено в предаването "Тази сутрин" по бТВ, е публикувано на сайта на Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Кой е мъжът до най-обсъжданата българка в Европа – Румяна Желева? | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Кой е мъжът до най-обсъжданата българка в Европа – Румяна Желева?
Автор: Anonymous да 2010-01-15 @ 15:42 EET
Защо се мъчи и излага г-жата, излага и България , че то паричките на мъжа и ще им стигнат за няколко живота.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди