изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:25 EEST
БИВШ КМЕТ НА ДОБРИЧ ОТКАЗА ДА БЪДЕ СНИМАН, РАЗИГРА ЦИРК В СЪДЕБНАТА ЗАЛА    
Ред и сигурност Бившият кмет на Добрич Йосиф Маринов отказа да бъде сниман преди началото на съдебното заседание, в което той е съден за присвояване на 30 077, 50 лева, собственост на “Пътно поддържане – Добрич” ЕООД.

Подсъдим в процеса е и 58-годишният добричлия Кирчо Киров. Адвокатите на двамата обвиняеми Николина Маринова и Благо Стоев бяха категорични, че клиентите им не желаят физиономиите им да “красят” медиите. Веднага след това 64-годишният Йосиф Маринов разигра пред Темида цирк с цел отлагане на процеса. Той негодуваше, че са му нарушени правата – не е получил призовката си лично, а чрез неговия защитник. Съдията по делото Йордан Димитров отложи процеса за 31 март, а прокурорът Пламен Николов коментира, че с този ход подсъдимите са започнали да правят хватки по отлагането на делото.  

Йосиф Маринов е подведен под наказателна отговорност, че като управител на дружеството от август 2002 г. до януари 2003 г, е присвоил 30 077,50 лв. К. Киров е обвинен, че като заместник-управител на същото дружество се е сдобил с 6 100 лева.

Подсъдимите са ползвали седем фактури с невярно съдържание, издадени от три фирми от Варна, Добрич и с. Крушари. Сумите по тях не били давани на съответния търговец или на негов представител, а лично на Маринов, по негово нареждане. Прокуратурата е установила, че той е давал на бизнесмените начисленото по Закона за ДДС, а остатъка е присвоявал.

Делото се влачи няколко години и бе спряно, тъй като съдия Калиптен Алит напусна Районния съд. Процесът сега е поверен да бъде започнат от друг магистрат, а през това време бившата съдийка отново се върна на работа.  

Припомняме Ви,      че през 2008 г. Йосиф Маринов бе признат за виновен от Районния съд в Добрич, че като длъжностно лице през 1995 година е присвоил 200 000 неденоминирани лева, собственост на общината. Първоначално присъдата, която получи бе 5 години затвор. После тя бе намалена на 3 години условно с 5 години изпитателен срок.
 


Сходни връзки

БИВШ КМЕТ НА ДОБРИЧ ОТКАЗА ДА БЪДЕ СНИМАН, РАЗИГРА ЦИРК В СЪДЕБНАТА ЗАЛА | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БИВШ КМЕТ НА ДОБРИЧ ОТКАЗА ДА БЪДЕ СНИМАН, РАЗИГРА ЦИРК В СЪДЕБНАТА ЗАЛА
Автор: Anonymous да 2010-01-15 @ 12:53 EET
Време е да го тикнете най-после в затвора, господа съдии! ТОЗИ ИЗПЕЧЕН БАНДИТ ПАК ЛИ ЩЕ МИНЕ МЕТЪР?
БИВШ КМЕТ НА ДОБРИЧ ОТКАЗА ДА БЪДЕ СНИМАН, РАЗИГРА ЦИРК В СЪДЕБНАТА ЗАЛА
Автор: Anonymous да 2010-01-15 @ 15:08 EET
Съдът в Добрич - срам за съдебната система! Този крадлив мерзавец още ли е на свобода? Целият град знае за далаверите и кражбите му, но  съдът  се прави на безпомощен. Съдията негов човек ли е? Защо делото не се гледа след 4-5 дни, а ще се чака месец март. Тогава ли изтича давността на престъпление?  Затвор за тази гадина!
БИВШ КМЕТ НА ДОБРИЧ ОТКАЗА ДА БЪДЕ СНИМАН, РАЗИГРА ЦИРК В СЪДЕБНАТА ЗАЛА
Автор: Anonymous да 2010-01-16 @ 11:51 EET
tozi pak sche izleze s nomera che e e psihicheski nevminqem  i kak moje edin lud da krade s chista savest  i da ne e osaden za tolkova mnogo pari a danacite na kolite rastat  s tqh se uvelichavat i dupkite ot nas li sche vzemete chrez visoki danaci za da se vazstanovqt kradenite pari te vsichki ot rakovodstvoto sa za sad
БИВШ КМЕТ НА ДОБРИЧ ОТКАЗА ДА БЪДЕ СНИМАН, РАЗИГРА ЦИРК В СЪДЕБНАТА ЗАЛА
Автор: Anonymous да 2010-01-16 @ 12:00 EET
kakav e tozi kalipten alit  i kakvo tarsi v  sada tova e balgariq da otide v anadola da vidim sche bade li tozi koito e bil tuk ami vzemete vsichki bezrabotni cigani i gi napravete policai  policaq se rajda s pagon a ne s dokumenti
БИВШ КМЕТ НА ДОБРИЧ ОТКАЗА ДА БЪДЕ СНИМАН, РАЗИГРА ЦИРК В СЪДЕБНАТА ЗАЛА
Автор: Anonymous да 2010-01-17 @ 11:00 EET

Доколкото разбирам, този е откраднал над 50 000 лв. и продължава да бъде на свобода?! А в затвора е пълно с кокошкари... Затова ли магистратите получиха 13 и 14 заплата?


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди