изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:24 EEST
15 млн. лева събрали ”Наглите” от отвличания    
Ред и сигурност
15 милиона лева от 13 отвличания е събрала бандата на "Наглите", съобщи пред Дарик радио заместник-градският прокурор на София Роман Василев. Той допълни, че скоро ще станат ясни още интересни подробности, свързани с действията на престъпната група, но не издаде какви.


"Цялата група за всичките 13 отвличания, включително  за две убийства, се намира в арестите. Едното от убийствата е и отвличане, това на въпросния Лефтеров (автокрадецът Юлиян Лефтеров, чийто труп беше изровен 1 г. след похищението му - б.р.), там отвличането е в по-друг вид, бих казал не точно отвличане, но има взаимодействие между определени лица за определени действия, работи се и по двете версии, всеизвестни не само у нас, но и почти в цял свят", каза още магистратът без да уточни какво има предвид.

По думите му обаче има два вида структури на организираната престъпност. "Единият е пирамидалният, мафиотският стил с бос начело, който води и дава указания. Другият е тип паяжина, когато са структури - автокрадци, отвличания, поддържания на охрани, водене на преговори, получаване на откупи. Там нещата са на база взаимовръзки между структурните звена като видове дейности. Смятам, че „Наглите" са по типа на паяжината, в близко бъдеще бъдете сигурни, че ще стигнем до всички лица, които са покровителствали и са имали възможност да дават някакви насоки, дори да не ги наричаме босове, но можем да ги наречем и лица, които имат възможност да упражняват някакъв вид чадър и някакъв вид действия да ги насочват", каза още Роман Василев.

Той коментира и разследването на убийството на Боби Цанков, за което бяха обвинени братята Красимир и Николай Маринови. Свидетел по делото срещу Маргините е трябвало да бъде заведен от скандалния водещ на последното заседание по процеса срещу тях, което се състоя на 13 януари.

Цанков е бил убит, за да му се попречи да заведе свидетеля в съдебната зала, стана ясно от думите на заместник-градския прокурор. По думите му вече има насока кои са физическите убийци.

"Зад това убийство стоят хора, които се опитват да покажат, че могат да бъдат по-силни от държавата, но това няма как да стане", категоричен бе Василев.

Междувременно излезе информация, че тече разследване за връзка на преподаватели от Стопанската академия във Свищов с братята Маргини.  Dir.bg

БОБИ ЦАНКОВ БЕШЕ ЗАСТРЕЛЯН В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ДО ЦЪРКВАТА "СВЕТА НЕДЕЛЯ" - ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ

 


Сходни връзки

15 млн. лева събрали ”Наглите” от отвличания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди