изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:26 EEST
БЕЗРАБОТНИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ В НАП    
НовиниКакто НДТ вече писа от тази година всички, които са трайно безработни и не получават обезщетения от бюрата по труда, и сами внасят здравни осигуровки, трябва да подават нов образец декларация под номер 7. Тя се подава в териториалните структури на НАП по постоянен адрес.

Задължението за подаване на декларация образец 7 не се отнася за лицата, регистрирани като самоосигуряващи се (едноличните търговци, собствениците или съдружниците в търговски дружества, регистрирани като упражняващи свободна професия или занаятчийска дейност, земеделските и тютюнопроизводителите).
Трайно безработните от 1 януари са задължени да внесат първата си декларация до края на февруари. От НАП са категорични, че всички, които не подадат декларацията, но са били задължени да го направят, ще бъдат глобени от 500 до 1000 лева, като размерът се увеличава при повторна констатация за нарушение.
За да се избегне чакането на опашка във фронт-офиса на приходната агенция, декларацията може да бъде изпратена и по пощата с обратна разписка. Важно е още да се знае, че вноската от тази година е в размер на 16.80 лв. на месец, като тя трябва да бъде платена до 10-о число на месеца. Неудобството за хората е факта, че въпросната декларация се подава ежемесечно.
 


Сходни връзки

БЕЗРАБОТНИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ В НАП | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БЕЗРАБОТНИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ В НАП
Автор: Anonymous да 2010-01-18 @ 16:57 EET

А който е предал през последните три месеца над 15 кг цветни метали и 7 кг хартия, освободен ли е от това бреме-задължение? :-)))

БЕЗРАБОТНИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ В НАП
Автор: Anonymous да 2010-01-19 @ 11:13 EET
сигурни ли сте че е ежемесечно подаването на тази декларация обр.7 и къде го прочетохте?
БЕЗРАБОТНИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ В НАП
Автор: Anonymous да 2010-01-19 @ 11:15 EET
Всеки месец?Кой умник го измисли това?
БЕЗРАБОТНИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ В НАП
Автор: Anonymous да 2010-01-19 @ 11:53 EET
е как уж трайно безработен и същевременно трябва да плаща 16.80?? като съм безработен от къде да ги взема ??? ..
БЕЗРАБОТНИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ В НАП
Автор: Anonymous да 2010-01-19 @ 16:36 EET

Абе от тези дето нямат пари за вноски да им се вземе труд в полза на обществото. Просто е: минималната заплата е 240 лв. Делено на 20 работни дни... Един работен ден = 12 лв. Тогава 16.80 е някъде около ден и половина.

Всеки трайно безработен трябва да избира - или плаща, или работи срещу заверка.  Какво му е сложното? Има толкова работа наоколо за свършване - паркове, градинки, разхвърляни кофи за боклук и друга .

И трябва да се регламентира спешната помощ. Не може някой да закъса внезапно и да търсят часове наред личния му лекар.

БЕЗРАБОТНИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ В НАП
Автор: Anonymous да 2010-01-20 @ 12:23 EET

Много си умен я да си ти на тяхно място дали ще приказваш така.Има една приказка на чужд гръб сто тояги са малко

БЕЗРАБОТНИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ В НАП
Автор: Anonymous да 2010-01-27 @ 23:11 EET
Nemoje taka da se zadaljavat xorata nee moralno .Ima hora zatanali v bor4ove  4udiatse kakdaprejiveiat  karat den za den iznemogvat.Lesnoe davzima6 xubava zaplata idavika6     vzemete nabosia carvulite .
БЕЗРАБОТНИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ В НАП
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 00:58 EET

Наистина е умно предложението за общественополезен труд. Така безработните няма да се чувстват като отрепки... В края на краищата ден-два метеш улиците, ринеш сняг, а през другото време се подготвяш за нова работа. И не мога да го разбера това за "били теглили кредити"... Ами то се прави сметката предварително. Като си купил скъп телевизор или компютър или каквото е там, трябвало е да мислиш работодателят и банката какво мислят за тебе. Дай сега да плачем, за ония тарикати дето демонстрираха богатство за сметка на потребителско кредитиране. Ама то и в кръчмата сметката се плаща накрая.

БЕЗРАБОТНИТЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ В НАП
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 09:19 EET
Първо драги ми господинчо повечето които са теглили кредити са били на работа и въобще не са предполагали че ще има криза и ще останат безработни.Има хора които не са теглили кредити и са с по две деца и са на борсата с по120 лв.Преди 15 год имаше поне сигурност и спокойствие а такива като теб го обърнаха на -нямам думи просто.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди