изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 22:10 EEST
В ДОБРИЧКО НЯМА ХРАНИ С ГМО    
Здраве35 проби храни за определяне на съдържанието на ГМО в тях са взети в Добричка област от стартиране на работата на отдел „Контрол на хранителни обекти и храни” през 2005 г., съобщиха от РИОКОЗ.


Пробите са  изследвани в Националната лаборатория за контрол на генетично модифицирани храни към столична РИОКОЗ по определен от Министерството на здравеопазването график. Резултатите от проведения лабораторен контрол не показват отклонения от допустимите граници – 0.9 процента, при които се изисква задължително етикетиране на храните.
През 2008 г. са взети и изследвани за ГМО 7 проби - от царевично брашно, кренвирши, царевичен хляб, натурални царевични листенца и натурален корнфлейкс. При всички наличието на ГМО е под границата на количествено определяне /0.01 процента/. Само при една проба кренвирши съдържанието на ГМО е 0.03 на сто от състава на продукта.
През 2009 г. са взети и изследвани за ГМО 7 проби - от малотрайни колбаси - ловджийска наденица и кренвирши,  царевично брашно, царевичен хляб, царевичен чипс, натурални царевични листенца и ориз. При 5 от изследваните проби наличието на ГМО е под границата на количествено определяне /0.01 процента/, а при две - ловджийска наденица и царевичен хляб, е установено съдържание на ГМО съответно 0.15 на сто и  0.23 процента от състава на продукта. НДТ
 


Сходни връзки

В ДОБРИЧКО НЯМА ХРАНИ С ГМО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди