изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:30 EET
ЗИМАТА ДОЙДЕ ОТНОВО    
Новини Сняг и студ в Добричко. Предупреждават за заледявания и снегонавявания, пътувайте внимателно. Вчера сняг заваля над цялата област. В сутрешните часове снежната покривка в общините Добрич, Генерал Тошево и Тервел бе до 10 сантиметра, а в следобедните снегът вече бе над 10 сантиметра, съобщиха от пресцентъра на Областно пътно управление. Към 15.30 ч. вчера 24 машини на пътно-поддържащата фирма почистваха пътищата в областта, като от управлението заявиха, че има създаден график за денонощно дежурство и съобразно обстановката през нощта има готовност машини да излязат в тъмната част на денонощието.

Още в следобедните часове започна и опесъчаване на републиканската пътна мрежа. До обяд температурата бе около 0 градуса, но въпреки това два ТИР-а закъсали - единият на околовръстния път на града в близост до Хлебозавода, а другият по пътя Кочмар - Подслон, съобщиха от Областния съвет за сигурност. Оттам добавиха, че до пристигането на хора от Пътно управление тежките автомобили са били изтеглени. Нямаше вчера населени места без ток и вода, каза още дежурният.
Да се пътува само при необходимост, като движението е съобразено с пътните условия, предупредиха вчера от Областно пътно управление, след като са получили предупреждение от поделенията на НИМХ по места. Според прогнозата се очертава понижаване на температурите, като това ще доведе до заледявания и снегонавявания по пътищата. Снегонавявания още вчера са се образували на територията на община Крушари, добавиха от пътното управление.
От местното подразделение на НИМХ заявиха, че в Добрич след обяд температурата е била минус 1 градус, като тя ще продължи да пада. Днес се очаква термометърът да се движи в рамките на минус 4-5 градуса, като вятърът ще е умерен от север - североизток. Такова ще се задържи времето и в следващите дни, като за четвъртък прогнозата сочи, че термометърът ще показва минус 10 и под тези стойности, казаха от метеостанцията. Снеговалежът ще продължи, като за днес снежната покривка на места може да достигне 15-20 см. Синоптиците са категорични, че положителното в напредващата зима е това, че вече се радваме на 9 часа и 30 мин. дневна светлина, като нарастването на деня продължава.
 


Сходни връзки

ЗИМАТА ДОЙДЕ ОТНОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди