изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:38 EEST
НЯМА ОПАСНОСТ ДА СПАДНЕ ИНВЕСТИТОРСКИЯТ ИНТЕРЕС КЪМ ВЕИ    
НовиниЗа това увери екоминистърът и подчерта, че само в района на Калиакра има одобрени над 800 вятърни генератора

Няма опасност от спадане на инвеститорския интерес за възобновяеми енергийни източници у нас, е казала от парламентарната трибуна министърът на околната среда и водите Нона Караджова в отговор на депутатско питане, съобщи агенция „Фокус”. Тя е посочила, че до септември 2008 година са одобрени около 800 вятърни генератора само в района на Калиакра. За последните 4-5 години са одобрени 4716 вятърни генератори, от които около 1600 са в територии защитени от Натура-2000.
Според Мартин Димитров въвеждането на национален план за това трябва да бъде въведен в рамките на няколко месеца и какви ще са критериите в него. Трябва да има състезание между инвеститорите и така да печелят най-добрите проекти. Такъв план трябва да бъде приет още тази година. Ако се върви към тази временна забрана, тя трябва да бъде дефинирана за период и да се указва точно кои проекти обхваща. Според еко-министъра няма такъв план и той се разработва тепърва, но се очаква да бъде готов в рамките на тази година. В него ще се очертаят териториите и зоните, в които инвеститорите със сигурност могат да стартират своята дейност. В рамките на плана ще се извърши екологична оценка, съвместима с Натура 2000 и оценка на ефекта върху околната среда.
 


Сходни връзки

НЯМА ОПАСНОСТ ДА СПАДНЕ ИНВЕСТИТОРСКИЯТ ИНТЕРЕС КЪМ ВЕИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди