изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:06 EEST
СПЕШНА ПОМОЩ ЩЕ ЗАМЕСТВА ЗАКРИТИТЕ БОЛНИЦИ    
НовиниСпешни екипи ще трябва да компенсират закритите общински болници. Това каза вчера кметът на Добрич Детелина Николова.

През миналата седмица тя участва в среща на кметове от НСОРБ със здравния министър Божидар Нанев във връзка с реформата в здравеопазването. На срещата е станало ясно, че оперативното ръководство в системата на провеждане на реформата възлага на спешната помощ задачите по местата, където ще се закрият болниците. Именно тези спешни екипи ще оказват спешна медицинска помощ на пациентите до настаняването им в болница. За целта се предвижда увеличаване на заплатите в спешната помощ, както и даване на възможност на лекарите там да специализират. С 30 милиона лева ще се увеличат средствата за оборудване на спешни кабинети.
Станало е ясно още, че общинските болници, които отговарят на условията и сключат договори с РЗОК, ще могат да кандидатстват за средства по оперативната програма „Регионално развитие” за оборудване, реконструкция и модернизация.
 


Сходни връзки

СПЕШНА ПОМОЩ ЩЕ ЗАМЕСТВА ЗАКРИТИТЕ БОЛНИЦИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СПЕШНА ПОМОЩ ЩЕ ЗАМЕСТВА ЗАКРИТИТЕ БОЛНИЦИ
Автор: Anonymous да 2010-01-20 @ 17:43 EET
То пък такива специалисти има в бърза помощ, че ще цъфнем и вържем!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди