изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:44 EEST
ВЪЗПИТАНИЧКА НА ПРЕСИЯН КОЕВ СТАНА ШАМПИОНКА НА БЪЛГАРИЯ    
СпортИзключителен успех постигна възпитаничка на добричлията Пресиян Коев - Десислава Златева, на държавното първенство по тенис на корт за юноши и девойки до 14 години, което се проведе в Хасково.


Талантливата състезателката на ЦСКА и партньорката й Вивиян Златанова от Пазарджик поднесоха голямата изненада на шампионата и триумфираха в надпреварата на двойки. Още на четвъртфиналите двете момичета, които са само на 12 години, показаха, че заслужават титлата. В много оспорван мач те се наложиха над поставените под номер едно в схемата на състезанието - Джулия Терзийска от "Дема" (София) и Анастасия Николова от "Албена" (Пловдив), които са национални състезателки и миналата година представяха България на отборните купи. В първия сет Десислава и Вивиян отстъпиха с 4:6, но спечелиха втория с 6:1, а в решителния тайбрек се наложиха с 13:11. В мача за първото място те отново играха много силно и победиха представителките на "М Спорт" (София) Габриела Стоименова и Виктория Очева в два сета - 7:5, 7:6.Възпитаничката на добричлията игра много силно и в шампионата на сингъл. Десислава Златева започна състезанието от квалификациите и стигна до осминафинал, в който загуби от поставената под номер две в основната схема Александра Караманолева от СБС (София). Ето какво сподели след първенството треньорът на Десислава Златева: "Изключително съм доволен от представянето на Деси. Фактът, че изигра на високо ниво осем мача в Хасково, говори достатъчно. Миналата година тя и Вивиян Златанова станаха първи в първенството на 12-годишните, а сега доказаха, че могат да бъдат първи и при по-големите. Пожелавам им да са здрави и успехите им да продължат". Това е втори голям успех за състезателката на ЦСКА, откакто тренира под ръководството на Пресиян Коев. В края на миналия сезон тя стигна до финал на мастърс-турнира за момичета до 12 години, проведен на кортовете на "Велто" във Варна. В държавното първенство за юноши и девойки до 14-годишна възраст, проведено в Хасково, взеха участие три състезателки на "Изида" (Добрич) - Христина Дянкова, Калина Божилова и Ирина Митева. За съжаление, те не се представиха според очакванията и загубиха още първите си срещи. 

На снимката Пресиян Коев

 


Сходни връзки

ВЪЗПИТАНИЧКА НА ПРЕСИЯН КОЕВ СТАНА ШАМПИОНКА НА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди