изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-26 @ 15:31 EEST
Румяна Желева се оттегля като кандидат за еврокомисар и външен министър    
Европейски съюз София. Моля да приемете оставката ми от всички позиции, заемани от мен, за да можете да предприемете необходимото за оттеглянето на кандидатурата ми за български еврокомисар. Това се казва в писмо на д-р Румяна Желева до министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от Министерство на външните работи.  Пълният текст на писмото гласи:


„Уважаеми господин Министър-председател,

Моля да приемете оставката ми от всички позиции, заемани от мен, за да можете да предприемете необходимото за оттеглянето на кандидатурата ми за български еврокомисар.
След като правните отдели на Европейската комисия и Европейския парламент излязоха със становища, потвърждаващи както липсата на конфликт на интереси и така и верността на декларирарните от мен данни за финансов интерес, мога да заявя, че смятам за опровергани публично отправените ми по време на изслушването в Европейския парламент тежки обвинения, в това число и в лъжа.
От 2007 година насам всички мои декларации, подадени в качеството ми на евродепутат, кандидат за еврокомисар от България, както и данъкоплатец, са публични. Всички детайли от моята професионална кариера са известни. В този смисъл всеки, който е имал интерес, е могъл да узнае всички подробности за мен, както и да сезира компететнтните органи на Р България, в случай на съмнение за нарушение.
Предвид провеждащата се вече три месеца кампания срещу мен, съпътстваща от самото начало официалното представяне на моята кандидатура за еврокомисар от България и целяща пълното ми дискредитиране, желанието ми беше единствено да се опровергаят внушенията в пресата и директните обвинения в нарушения на законите на Р България и Кода за поведение на ЕК. На правните отдели на ЕК и ЕП, както и на българското министерство на правосъдието, съм предоставила всички документи, свързани с мои участия във фирми и организации без изключение и предприетите от мен действия за прекратяване на участието ми в тях, така че приемам заслужено оневиняването на моята личност.
С горчивина трябва да отбележа, че дискусията по повод отправените ми обвинения в лъжа и наличие на конфликт на интереси доминираше изслушването на 12 януари в Комисията по развитие. Изслушването в ЕП е един - според мен – дълбоко демократичен способ да се провери подготовката на кандидадтите. На 19 януари Комисията по развитие трябва да се събере отново и да гласува оценката за моето представяне по време на излушването. Предвид преднамереността на голямата част от членовете на тази комисия по време на самото излушване, директните обвинения, отправени ми в залата, както и месеци преди това в пресата от представители на групата на Зелените, на Либералите и на Социалистите в ЕП и небезпристрастното водене на заседанието от страна на председателката г-жа Жоли, си позволявам да изразя своите съмнения относно предстоящия вот.
Твърденията за моята некомпетентност бяха разпространявани месеци преди изслушването на 12 януари, а след самото изслушване почиваха на внушения, налагани чрез непозволени средства като „неофициално становище”, „предварителна оценка” и т.н.
Не се надявам на безпристрастно отношение и обективна оценка и в този смисъл предоставям възможност на министър-председателя г-н Боросов да предложи на г-н Барозу друг кандидат от България.
Благодаря на всички от България, които в два поредни избора за членове на Европейския парламент дадоха гласа си за мен и които ме подкрепяха в тези трудни месеци и дни. Изразявам своята най-дълбока признателност към политическото семейство на ЕНП, към парламентарната група на християндемократите в ЕП и лично към нейния председател Ж. Даул за непоколебимата им подкрепа за мен и за борбата им за справедливост в конкретния случай.

Агенция "Фокус"

Европарламентът се обърка за Желева

Барозу заплете политическата драма около Желева

Барозу подкрепи Румяна Желева

Кой е мъжът до най-обсъжданата българка в Европа – Румяна Желева?

Кандидатурата на Желева е неспасяема, дори ако тя се окаже невинна

ГЕРБ обмисля "План В": Желева сама да се оттегли

НДСВ: Не сме ние! Младенов: Няма да съм аз

Евролевицата заплаши с втори провал за Желева

 


Сходни връзки

Румяна Желева се оттегля като кандидат за еврокомисар и външен министър | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Румяна Желева се оттегля като кандидат за еврокомисар и външен министър
Автор: Anonymous да 2010-01-19 @ 13:37 EET
нейсе!Всички,които са те подкрепили се чувстват омерзени!За какво им благодариш?
Румяна Желева се оттегля като кандидат за еврокомисар и външен министър
Автор: Anonymous да 2010-01-19 @ 13:54 EET

Какво е виновна жената като ние българите сме -нямам думи.Някой хора това искаха и го постигнаха с клевети и лъжи обаче.На Първанова не и прави чест толкова ниско падна

 

Румяна Желева се оттегля като кандидат за еврокомисар и външен министър
Автор: Anonymous да 2010-01-19 @ 15:13 EET
бройко ще върнели сега парите които евзел от сем желеви
Румяна Желева се оттегля като кандидат за еврокомисар и външен министър
Автор: Anonymous да 2010-01-19 @ 16:20 EET

Единствен правилен политически ход като за този случай. Защо им трябваше да вдигат такава патардия за очевидно компрометирана позиция. Госпожата може и да е чиста като сълза, но съмнението си е налице. Особено при положение, че е убедила колегите си от европърламента, че не е особено знающа. Сорри!

Сега да вземат на нейно място да предложат министъра на здравеопазването. Той е красив, а и опитът в българската здравна система ще му е полезен при разрешаването на кризи. И без това нашета здравна система си е перманентно в криза. Но така ще е - с толкова чиновници-тиквеници.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди