изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:55 EEST
Борисов за блокадата: Не сме в Сомалийския залив    
Европейски съюз
Съжалявам за проблемите им, но това не може да продължава, така премиерът Бойко Борисов коментира протестите на гръцките земеделци и блокадите на българо-гръцката граница, цитиран от “Фокус”.


Изпратили сме официално писмо, тъй като се нарушават много от договорите и директивите с ЕС. Поискал съм 10 млн. евро компенсация. Това не е наш проблем, за да понасяме тези пасиви. Изпратили сме още вчера нота до гръцкото правителство. Гърците да бъдат така любезни и да си протестират вътре в държавата, да си затворят пристанищата ако искат. Аз не давам съвети на тях, но искам да отпушат нашите пунктове.

Има подписан договор с ЕС, който казва – свободно предвижване на товари и стоки. Очаквам много спешно след писмото ми и след личния ми разговор с Барозу да има ответна реакция. По думите на Борисов, "подобно нещо няма и в Сомалийския залив".

Той добави, че е изпратил официално писмо до гръцкия премиер Георгиос Папандреу, защото в ситуацията Гърция нарушава много от директивите на ЕС. Обясних на г-н Барозу, че те, гърците, подстрекават и българските производители към протести, правят ги във време, когато нямат работа. Не го правят, когато орат или сеят, или когато на Великден 50 000 българи отиват да празнуват в Гърция, а го правят сега, когато нямат работа и ни нанасят щети, заяви Бойко Борисов.

"Искам ЕК много сериозно да се намеси, настоя премиерът. Една седмица се обясняваме има ли няма ли конфликт на интереси за г-жа Желева, а в същото време те ни нанасят тежък конфликт на интереси на икономиката на България", добави премиерът и предупреди, че ще чака до утре произнасянето на ЕК за проблема с Гърция.

До утре се надявам ЕК да се произнесе по въпроса с Гърция, посочи Борисов. "Кръв ми капе от сърцето, като гледам как шофьори спят по кабините", бяха думите на премиера. Той заяви, че очаква спешна санкция от председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу. Изпратена е нота до Гърция за това, какво България смята да предприеме, добави премиерът.

Колони от товарни камиони са се образували по ГКПП между България и Гърция. На Промахон чакат над 40 тира, но не се знае дали ще преминат днес, съобщи БНР.

dir.bg

 


Сходни връзки

Борисов за блокадата: Не сме в Сомалийския залив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди