изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:33 EET
КЗК РАЗРЕШИ "СПЕКТЪР НЕТ" ДА ПРИДОБИЕ "ОРБИТЕЛ"    
НовиниОт пресцентъра на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ съобщиха, че е разрешена концентрация на гласовите услуги, като "Спектър Нет" АД еднолично да придобие контрол върху "Орбител" ЕАД. Комисията постановява незабавно изпълнение на решението, добавят.

От комисията допълват, че двете фирми имат идентична дейност - предоставяне на фиксирани гласови телефонни услуги, предоставяне на достъп до Интернет и пазар за пренос на данни и пренос на глас през Интернет ("VoIP" услуги). Очаква се сделката да окаже въздействие върху пазара на телекомуникационни услуги, а именно - фиксирана телефония и предоставяне на интернет достъп. Двете фирми са заявили, че целта на концентрацията е подобряване качеството на предлаганите услуги, реализиране на икономии от мащаба и оптимизиране на разходите чрез увеличаване на клиентската база, както на пазара на фиксирана телефония, така и на пазара на предоставяне интернет достъп, който се доминира от традиционните телекомуникационни компании - основно "Виваком".
Въпреки либерализацията на пазара на фиксираната телефонна услуга в България, БТК продължава да бъде абсолютен лидер. Операторът продължава да държи пазарен дял от 96,1 % изчислен на база брой абонати, добавят от комисията. Според експерти на КЗК концентрацията ще доведе до засилване на конкуренцията на пазара на телекомуникационни услуги и облагодетелстване на крайния потребител.
 


Сходни връзки

КЗК РАЗРЕШИ "СПЕКТЪР НЕТ" ДА ПРИДОБИЕ "ОРБИТЕЛ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди