изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:28 EEST
БАЛЧИК ЩЕ РАЗЧИТА И НА АЛТЕРНАТИВЕН ТУРИЗЪМ ПРЕЗ 2010 Г.    
ТуризъмКлюч към успеха на туристическия продукт на община Балчик в условията на криза би могло да бъде развитието както на на традиционния морски ваканционен туризъм, така и на продукти на алтернативния туризъм. Това предвижда програмата за развитие на туризма в общината през 2010 година.

Посочва се, че за такава алтернатива може да се залага на културно и историческо наследство, голф туризъм, ловен туризъм, конкресен туризъм, различни форми на културен туризъм-фолклорен, фестивален, етноложки и др., религиозен туризъм, а също и селски и сватбен туризъм. Ще се разчита и на развитие на балнеолечение, калолечение и оздравителен туризъм. Като основна стратегическа цел за развитието на община Балчик се посочва постигането на конкурентен модел на развитие на туризъм.
Като мерки за постигане на поставените цели се посочват привличане на повече и по-платежоспособни туристи, нарастване на посетителите, пътували с цел балнеолечебен, спа и уелнес и културен туризъм, комбинирани пътувания и специализиран туризъм, привличане на нови потребителски сегменти. Предстои създаване на уеб страница на община Балчик като туристическа дестинация, актуализиране на информацията в Интернет за туристическото предлагане в община Балчик и др.
 


Сходни връзки

БАЛЧИК ЩЕ РАЗЧИТА И НА АЛТЕРНАТИВЕН ТУРИЗЪМ ПРЕЗ 2010 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди