изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:21 EEST
Яне Янев: Министри в длъжностна несъвместимост не могат да заемат постовете си    
Политика Велико Търново. Министри в длъжностна несъвместимост не могат да заемат постовете си, каза на пресконференция Яне Янев, лидер на партия РЗС, предаде репортер на радио "Фокус" - Велико Търново. Според него има 11 министри, които имат участие в 50 търговски дружества, откъдето не са заличили участието си.

„До 27-ми премиерът трябва да обоснове оставките на тези министри и да поиска да бъде избран нов състав на неговия кабинет от 41-вото Народно събрание. В противен случай ще въвлече част от държавната администрация в небивал хаос”, заяви Янев. По думите му, тези министри нямат право да подписват документи в общоевропейските институции. „Техните подписи са нелегитимни и те не могат да представляват държавата ни, докато не се реши въпросът с длъжностната несъвместимост”, коментира лидерът на РЗС. Яне Янев каза още, че на 10 март в София ще се проведе национален митинг-шествие под надслов „Нова Конституция. Нова държава”. Срещата на участниците в митинга ще бъде от 10 часа на Централна гара в София, обясни Янев.
Даниела СТОЯНОВА

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

Яне Янев: Министри в длъжностна несъвместимост не могат да заемат постовете си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.54 секунди