изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:04 EEST
ЧАРОВНА МИТНИЧАРКА ТОЧИЛА 20 МЛН. ДДС ЗАЕДНО С ЧЕТИРИМА    
Ред и сигурностРазследвани са 38 фирми, участвали във верига за ДДС измами, които са ощетили държавния бюджет с над 20 млн. лева. Установено е, че голяма част от тези фирми са били дерегистрирани по ДДС. Събрани са доказателства и за около 10 новорегистрирани фирми по ЗДДС, чрез които също се избягвало установяването и плащането на данъчните

Специализирана полицейска операция на територията на столицата и на Враца се провежда под ръководството на Софийска градска прокуратура, съобщиха от МВР.

До момента четирима души са обвинени за участие в организираната престъпна група. С.А., на 42 г., е криминално проявен и осъждан. Срещу него има заведени 20 заявителски материала за избягване установяването и плащането на данъчни задължения като търговец, изпаднал в неплатежоспособност, за нанесена телесна повреда, кражби и управление на автомобил след употреба на алкохол.

Вторият от групата е - К.К., на 36 г., също криминално проявен, осъждан за поправка на официален документ и за обсебване. Срещу него има заявителски материали за документна измама, за водене на невярна счетоводна отчетност, използване на неистински документи, обсебване, изнудване със заплаха за убийство.

45-годишната Г.А. е осъществявала счетоводната отчетност на дружествата, с която е ощетяван държавният бюджет. При претърсване в дома й са открити множество документи и компютърни информационни данни за разследваните дружества.
Нейна помагачка била 33-годишната А.Ф. Тя е съставяла фактури и договори. При обиск в апартамента й са намерени лаптоп и компютър, съдържащи информация за въпросните. Оттам са иззети касов апарат на дружество с около 4 млн. лева непогасени данъчни задължения и дерегистрирано по ДДС. Открити са също фирмени печати, договори, фактури и др.

Служителите на МВР обаче срещнали съпротивата на И.Б., на 30 г., служителка на агенция “Митници”. Часове наред тя отказвала да пусне в дома си полицаите за извършване на проверка. Предполага се, че през това време тя е успяла да унищожи фактури на името на К.К., части от които са намерени и иззети под прозореца на апартамента й. И в момента продължават оперативните действия за доказване съпричастността й към дейността на групата, както и тази на друг мъж на 34 г., който бил заловен заедно със С.А.

Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за организирана престъпна група във връзка с данъчни престъпления. Продължава работата по установяването на всички участници в престъпната група, уточняват от МВР. dir.bg

 


Сходни връзки

ЧАРОВНА МИТНИЧАРКА ТОЧИЛА 20 МЛН. ДДС ЗАЕДНО С ЧЕТИРИМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди