изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:02 EEST
ТУРИСТИ С КОШМАРНО ПЪТУВАНЕ, АВТОБУСИ И КОЛИ В ЗИМЕН КАПАН НА ГРАНИЦАТА    
Новини Румънски машини от Констанца пристигат в България, за да извадят своите пътници от еднометровите преспи. Молдовци нощуват на границата. Румънци гладуват и стоят без гориво. Телевизиите в Северните ни съседи отразяват бедствието пряко от границата ни, а родните ни национални медии отделиха време за малки репортажчета

Еднометрови преспи блокираха автобуса Истанбул-Констанца на 7 километра от границата с Румъния, научи НДТ. В него е имало 11 пътници заедно с шофьора. Автобусът не можа да помръдне 20 часа, съобщи началникът на Граничната полиция в Генерал Тошево Руслан Томов. Наложило се е машини от Румъния да дойдат и да помагат автобусът да бъде изтеглен. На бедстващите донесли храна, тъй като било на свършила, както и гориво.   

Бедствието бе пряко излъчено по румънската ПРО ТВ. Екипът от Констанца предаваше директно от граничния пункт в Дуранкулак. Журналистите посрещнаха бедстващия автобус. Медията съобщи за общо три автобуса с румънци, които във вторник вечерта са били блокирани в снежните преспи в България.

Десетки водачи на автомобили, заседнаха близо до двете страни на границата. Те чакаха чудо от румънските или българските власти, за да бъдат спасени.

След падналия сняг положението в Южна Добруджа в България и Северна - в Румъния, е критично. На метри след границата няколко коли са били оставени в окопите, един камион се заби в дърво. Водачът е получил спешна помощ след половин час от линейка от Негру вода – първото населено място в Румъния след ГКПП-Кардам. 

В същото време се разбра, че пътуването на туристите по редовната автобусна линия Кишинев–София се е превърнало в истински кошмар. Автобусът пристигнал в 23 часа във вторник на ГКПП-Дуранкулак. В него пътували 46 души, съобщи Руслан Томов. Граничарите предупредили туристите да изчакат и да не навлизат в България, тъй като ги чака снежен ад. Пътниците прекарали нощта между вторник и сряда в автобуса на граничния пункт. В ранния следобед вчера туристите още бяха в зимния капан на границата.

“Всяка година по време на зимните месеци най-критично е в Североизточна България. В общината нямаме необходимата техника, за да се справяме със снежните бедствия. Според мен трябва да има роторен снегорин на границата при такива ситуации. Започнахме да чистим с наличните машини, 3 вече се счупиха. 4 села са без ток, а две - без вода. Времето не ни позволява да стигнем до местата, където има елаварии, за да се отстранят”, каза кметът на Шабла Красимир Кръстев.

Заради зимната обстановка, 27 кораба вчера сутринта изчакваха на рейд в залива от западната страна на нос Калиакра, съобщи за НДТ Пламен Даскалов от Граничната полиция, отговаряща за морската ни граница. В ранния следобед вчера изчакващите плавателни съдове бяха 21. Вълнението на морето при Калиакра е достигнало 4 бала. НДТ

 

ИМА И БЕБЕ В БЕДСТВАЩИЯ АВТОБУС НА ГРАНИЦАТА ПРИ ДУРАНКУЛАК

 


Сходни връзки

ТУРИСТИ С КОШМАРНО ПЪТУВАНЕ, АВТОБУСИ И КОЛИ В ЗИМЕН КАПАН НА ГРАНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди