изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 00:30 EEST
ЗА ОПАСНИ ЛИГАВНИЦИ И БЕБЕШКИ ОБУВКИ ПРЕДУПРЕЖДАВА РИОКОЗ    
ЗдравеЗа нотификации за осем опасни стоки, получени Европейската система за бърз обмен на информация за опасни стоки, пуснати на пазара /RAPEX/, информира РИОКОЗ в Добрич.


Една от стоките е памучен лигавник с чесалка за зъби, марка Baby Goovy, произведен в Китай. Артикулът е опасен, тъй като съдържа диизононил с по-висока концентрация. От РИОКОЗ обясняват, че този вид вещества могат да окажат негативно въздействие върху репродуктивните органи и това представлява сериозна опасност за здравето на децата. Подобни вещества с по-голяма концентрация са открити и в бебешки обувки, произведени също в Китай.
РИОКОЗ предупреждава и за опасни портфейли. Те са от естествена телешка кожа, марка "K-Classi", произведени са в Индия. Портфейлите съдържат багрила в количества, които представляват опасност при директен или продължителен контакт с човешката кожа. Според здравната инспекция, на пазара е възможно да има и опасни тениски и мъжки къси и тесни долни гащета. Тениските са марка Interlogo и са произведени в Турция. Платът, от който са направени, съдържа олово, което е установено по време на тестовете, извършени от акредитирана лаборатория. Мъжките къси и тесни долни гащета са черни, марка Viva и са китайски. При производството им са използвани забранени азобагрила.      
От RAPEX са получени нотификации и за опасни ароматни пръчки, лепила и комплект за поправка на спукана велосипедна гума. НДТ
 


Сходни връзки

ЗА ОПАСНИ ЛИГАВНИЦИ И БЕБЕШКИ ОБУВКИ ПРЕДУПРЕЖДАВА РИОКОЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди