изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:25 EEST
Андрей Райчев: Премиерът Борисов е в стрес    
Политика Премиерът Бойко Борисов е в стрес. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България" политологът Андрей Райчев. Според него, Борисов има огромна власт и всички решения, които се взимат от кабинета, са негови. Той заяви още, че най-употребяваното оръжие на управляващите досега е било предишния кабинет: "Най-употребяваното оръжие е в ръцете им - досега каквото и да стане, бяха виновни от тройната коалиция. Това сега не минава".

Райчев заяви още, че в момента от правителството не зависи излизането на България от кризата , а от Европа и Америка, които влагат в държавата ни. „Това не е вярно. Ние сме болни от това, че Европа и Америка са болни, иначе ние сме здрави. Ние трябва да чакаме те да се излекуват, но ако те се излекуват не значи, че ние ще се оправим", обясни ситуацията политологът.

Според политологът Румяна Коларова пък кабинета Борисов се характеризира с две неща. Едното е, че повечето от министрите не идват от парламента, а тези, които напускат не се връщат в парламента. Втората разлика е, че ГЕРБ дойде като партия, която ще измете старите. Това, според нея е радикалната разлика с кабинета "Станишев".
Политическият анализатор Димитър Гронев заяви, че за пореден път България е демонстрирала непрофесионализъм със случилото се в Европейския парламент. Според него обаче Желева е била жертва на този непрофесионализъм и се е справила добре. Той се противопостави на мнението на Райчев, че положението на България зависи от Европа и Америка. Според него това правителство трябва да има политика и да не се акцентира толкова върху смяната на министрите.
Според политологът Антоний Тодоров министрите са много повече експерти, отколкото политици. „Това разминаване между една студена експертна мисъл и политическото го виждаме сериозно", обясни той. Той допълни още, че никъде в биографията на Румяна Желева не е писано, че е била член на партия.
Според политолозите, ако Илиян Михов стане вицепремиер ще се види създаването на едно вицепремиерско ниво. По думите на Румяна Коларова щетата за България е, че кандидатът за еврокомисар Кристалина Георгиева отива в Брюксел, а Михов остава тук, тъй като тя има голям опит като мениджър. http://www.cross-bg.net

 


Сходни връзки

Андрей Райчев: Премиерът Борисов е в стрес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди