изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:47 EEST
Илиян Михов ще е трети вицепремиер и ще изпълнява функцията на министър без портфейл    
Новини Перник. Макроикономистът Илиян Михов ще е трети вицепремиер в кабинета на Бойко Борисов. Той ще изпълнява функцията на министър без портфейл подобно на Меглена Плугчиева в предходния кабинет. Това каза министър-председателят Бойко Борисов след края на срещата си с кмета на Община Перник Росица Янакиева, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Бойко Борисов обясни, че това е структурна промяна в кабинета като желанието му е да облекчи министъра на финансите Симеон Дянков. „Искам малко да облекча контрола в ежедневното наблюдение на икономиката” – посочи Борисов и заяви, че желае всеки ден да знае какво става в икономиката, а затова му трябва макроикономист.
Премиерът Бойко Борисов и кметът на Перник Росица Янакиева отидоха да разгледат театъра до двореца на културата в Перник, чиято сцена се нуждае от реконструкция.
Десислава АНТОВА

Агенция „Фокус” припомня:

Илиян Михов е роден на 27 юни 1966 г. в гр. Самоков. През 1985 г. завършва Първа английска гимназия в гр. София. През 1987 г. постъпва в УНСС, специалност "Международни икономически отношения". През 1990 г. печели стипендия на университета в Южна Каролина, където през 1992 г. се дипломира като бакалавър. Защитава магистърска степен и докторска дисертация по икономика – „Парична политика” – в университета Принстън. Ученик е на председателя на Федералния резерв на САЩ проф. Бен Бернанке, с когото е съавтор на академични статии.
От 1996 г. Илиян Михов е преподавател в Европейския институт по бизнес администрация INSEAD, Франция/ Сингапур. Носител е на наградата „Най-добър преподавател” на университета за 2006, 2008 и 2009 г. От 2007 г. е професор в университета, а през 2009 г. е избран за декан по научните изследвания.
През 2004-2005 г. преподава в Колумбийския университет в Ню Йорк
През 2008-2009 г. е научен консултант на Централната банка на Сингапур
Женен, с две деца.

http://focus-news.net/

 


Сходни връзки

Илиян Михов ще е трети вицепремиер и ще изпълнява функцията на министър без портфейл | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Илиян Михов ще е трети вицепремиер и ще изпълнява функцията на министър без портфейл
Автор: Anonymous да 2010-01-21 @ 21:26 EET
Целият кабинет без порфейли най добре.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди