изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:10 EEST
Костов недоволен от ГЕРБ    
Политика Лидерът на ДСБ Иван Костов силно разкритикува маниера на управление на ГЕРБ и факта, че партията на Бойко Борисов не желае да дискутира със сините идеите за развитие на страната и антикризисните мерки. Кой ще оправи тая България, риторично попита той по БНТ тази сутрин и добави, че от доста време се чуди чия цел е Синята коалиция с нейния опит и смелост да стои встрани от управлението.

Според него не е редно сестринските партии на ГЕРБ да стоят встрани при решаването на важните за страната въпроси.

Не знам защо, след като ние сме избутани се правят такива жестове като подкрепа на социалистката Меглена Плугчиева при кандидатурата й за вицепрезидент на Европейската банка за възстановяване и развитие, след като тя отива там с атестата на вицепрезидент в предишното управление, който провали усвояването на еврофондовете.

Освен това кандидатурата на Кристалина Георгиева за български еврокомисар също буди подозрение, защото тя е с леви политически убеждения, настоя Командира.

Въпреки критиките си той отбеляза, че Георгиева ще представи добре България, защото има опит и качества. Според него обаче номинацията на българския еврокомисар е трябвало да дойде от средите на нашенците, които заемат високи постове в международни институции и са работили за дясната идея много години.

Плугчиева пък със своето лесовъдско образование ако поиска сертификат, за да стане президент или вицепрезидент на българска банка, той ще й бъде отказан, тя няма да може да стане банкер в България, а премиерът да я подкрепя, за да заеме ръководен пост в ЕБВР, това е странна постановка на нещата, възропта Иван Костов.

Той не е доволен и от предложението на Бойко Борисов трети вицепремиер на стане икономистът Илиян Михов.
Според Костов кандидатурата му носи елемент на тревога, защото професорът по икономика е известен с изказванията си за т.нар. хлабав борд, а България няма нужда от такъв.

Михов не познава обстановката в страната и регулаторните действия на БНБ, няма никакъв опит да управлява държавните интереси и го призовавам да говори много внимателно с подготвените хора, защото той носи нестабилност, предупреди тъмносиният лидер и коментира, че е смутен от обстоятелството, че макроикономистът нареди България на опашката на ангажиментите си.

Освен това Костов смята, че в момента не е нужно да има нов член на кабинета, който да се ангажира с усвояването на еврофондовете.

Факт е, че това е най-важният проблем за България и той някак си остана в страни, защото финансовият министър Симеон Дянков беше твърде зает да се бори с бюджетния дефицит. Сега обаче не е нужно нищо друго освен смелост, за да се пребори с тежката бюрокрация, препоръча Костов.

Неговите мотиви са свързани с това, че хората със сериозните проекти започват да бягат от конкурсите за парите по еврофондовете, защото смятат, че администрацията ги опорочава.

Световната банка казва, че ще има второ пропадане в кризата и ако това се случи предстоят още трудни времена. Това налага на управляващите да търсят широко национално съгласие, а ние стоим най-близо до ГЕРБ и те трябва да говорят с нас, а не да бягат от дискусии, каза още Костов.


Според него досега мнозинството не е показало воля да се бори с проблемите.

Виждам само заявени добри намерения. Няма воля, защото това означава да преодоляваш проблемите стъпки по стъпка и да има резултати. Опитваме се да помагаме, защото това е за доброто на България, искаме да обсъждаме с тях антикризисен план, но ГЕРБ ни казва, че няма нужда от нас, това не е редно, настоя Командира.

Въпреки сериозните критики, Костов заяви, че Синята коалиция ще подкрепи промените в правителството и похвали избора на премиера за нов външен министър в лицето на Николай Младенов и на отбраната, където поста ще бъде поет от Аню Ангелов.

Съпредседателят на Синята коалиция обаче предупреди, че се готви нов закон за хазарта, като целта е Васил Божков – Черепа да не плаща данъци. Надявам се Дянков да не се поддаде на лобисткия натиск и да предложи такива изменения, защото в противен случай ще загуби нашето доверие, каза Костов. /БЛИЦ
 


Сходни връзки

Костов недоволен от ГЕРБ | 33 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-22 @ 15:53 EET

Той вечно е недоволен от другите , все някой друг е виновен.

Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-24 @ 08:37 EET
костов е прав, внимателно следете негови изказвания по  възникнали проблеми и ще се уверите.
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-25 @ 09:27 EET
За кое е прав Костов че като имаше възможност нищо не направи ,сега търси под вола теле
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-25 @ 15:15 EET
Не знам какво е направил Костов? Но по негово време се срамувахме да ни сравняват с Румъния. А сега те се срамуват да ни сравняват с тях?
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-25 @ 15:21 EET
мисля че грешите, ако не беше политическата воля за промени  при костовото управление,България нямаше сега да е нито в Европейския  съюз нито в НАТО. Костов имаше и подкрепата на Народното събрание. Друг е въпроса че за четири години, не е възможно да се направят всички необходими промени в нашето законодателство.
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-25 @ 15:55 EET
БОЖЕ ,БОЖЕ ВИЕ ВЪОБЩЕ В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕТЕ-ИЛИ НА КОЯ ПЛАНЕТА ПО ТОЧНО КАЗАНО
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-25 @ 20:43 EET
не споменавайте за щяло и нещяло Господа Юди Искариотски.Виждам хубаво ви е да ви управляват комунисти и ченгета.Е можахте най сетне да ви има и в ляво и в дясно.Вижда се вече и се чува даже, че дпс са ви дружки  доста отдавна.ОФИЦИАЛНО ГОВОРИТЕ ЧЕ ТЕ СА НАЙ ВЕЛИКИТЕ, НАЙ-СТАБИЛНАТА ПАРТИЯ.За тях при вашето управление няма съд за техните злоупотреби,нищо не се чува и за най великия от великите -доган... нали уж прокуратурата щеше да се занимава с него!
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-26 @ 10:26 EET

Ми той правилно пита човека на коя планета живеете.В предаването НЕКА ГОВОРЯТ Б.Б каза че ако трябва да иска подкрепа от ДПС ще си подаде оставката ама вие сте толкова задръстени и злобни че по далеко от носа си не виждате.А и друго за какви комунисти говориш -в момента на нас ни трябва един като ТОДОР ЖИВКОВ ЧЕ ДА НИ ОПРАВИ

Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-26 @ 11:07 EET
ето нещата постепенно си идват по местата-     ДПС- ГЕРБ- Тодор Живков...  има ли връзка  ...а...... В БИБЛИЯТА пише   ...по делата им ще ги познаете...
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-26 @ 11:33 EET
Абе ти тъп ли си или се правиш на такъв.Ще си дойдат на местото ако такива като теб малко се образоват повечко работят и по-малко хленчат и чакат някой да им оправи бакиите.Защо сега като дойде бат БОЙКО не можеш да крадеш ли-чети си библията тогава защото това не го пише тами се моли на господ ама и той няма да ти помогне
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-26 @ 12:03 EET
тъй като гледам май тъпия си ти...
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-26 @ 19:01 EET
Ми че да не лъже човека точно така само хленчите и гледате който си подаде главата да го тъпчете.Това е присъщо за българина.Костов вместо да го подкрепя гледа като всички останали да плюе-много добра политика ама ние обичаме да плюем.Умните хора са казали ЗГОВОРНА ДРУЖИНА ПЛАНИНА ПОВДИГА.Кой е тъпия тогава -тези дето все плюят а.
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-26 @ 20:10 EET

Тоя дето най много краде,сега критикува?Бойко!бий му един шут на крадливия гърбав циганин!

Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-27 @ 08:42 EET
Много точно казано-БРАВО БРАТО
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-27 @ 10:37 EET
Костов пое държавата на много минуси в 1997г. Но не се оплакваше толкова, колкото бат Бойко сега? И извърши главните реформи в страната, които ни отвориха пътя към ЕС!!! Разбира се, че има и грешки. Но по време на прехода Иван Костов е най успешния политик. Искрено пожелавам на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов да го задминат....
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-27 @ 14:58 EET
Ти да не си роднина на БАЛЧИШКИЯ ЦИГАНИН
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 09:19 EET
само простак или простакеса може да напише горните редове
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 09:59 EET
Да не забравяме все пак че 1997год. започна приватизацията на всички големи предприятия -разрушаването на всичко което нашите родители са построили.Много шефове в момента частници се възползваха от тази реформа за да си натрупат пачките и да свалят кожи от гърбовете на обикновенния човек.Не случайно по време на управлението на И.Костов хората се хванаха като удавник за сламка-ЦАРЯ поредната грешка.
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 10:36 EET
за да тръгне България по демократичен път на развитие бе необходимо  да се извърши раздържавяване на вече не работещите ,с малки изключения предприятия,бе необходима приватизация. Това носеше  за СДС безспорно,негативно отношение. Прави чест за управлението на ОДС,че тогава  с ясното съзнание за негативите които ще последват, имаха политическата воля,куража да проведат необходимите реформи.Друг въпрос е че днес малко хора разбират или не искат да разберат това. Другата тема за нашите родители, давали труда си за дребни стотинки,без да бъдат собственици, собственик е държавата... без пенсионно осигуряване, без здравно осигуряване.Знаете ли къде са отишли парите на съществуващите пенсионни и здравни фондове през 50-те години....   за построяване на  Кремиковци,едно безумие на комунистите, а рудата която се преработваше там се доставяше от СССР, през пристанище Бургас.Ще попитате защо , ами защото рудата която се изкарваше от рудника в Кремиковци бе с много малко съдържание на желязо и след кото вече бе построен вече комбината....... руда от СССР.........
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 11:49 EET
Много добра реформа някой станаха супер богати други супер бедни-знаят как да крадът хората.А по въпроса със заплащането -с тези малки заплати се изхранваха по 2-3 деца с домове се сдобиха по почивки ходиха всяка годинаи и най главното бяха спокойни и сигурни за утрешния ден.Сега има всичко по магазините но повечето гледаме като гаврошовци тогава имаше много малко стока но имаха с какво да си я купят и бяха доволни.
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 12:49 EET

 С една пенсия при социализма се ходеше дори на почивка, сега не можеш да отидеш до София и да се върнеш, въпреки, че си бъхтил за правителствата... Впрочем, те окрадоха пенсионните фондове и си построиха хотели по Черноморието.

Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 13:01 EET
мисля че на друго място ви стяга чепика, няма сега от къде да откраднете,искате да работите по 2 часа а другото време да си разправяте клюки, да пазарувате през работно време/ то какво ли имаше за пазаруване/, а най важното да има кой да ви стъпи на врата  и да "мисли за вашето бъдеще".....От мързела на който се научихте през комунизма явно няма скоро да се отървете...
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 13:18 EET
Точно така, кажи го на "крадливите" и "мързеливите" си баща и майка.
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 13:59 EET
Така като чета си мисля че точно ти нямаш един работен ден -сигурно мама и тати са участвали в преватизацията и  си стъпал здраво на вратовете на подчинените си .Или цял ден ти си тоя, който се чуди в кой бар да отиде и как да не плати осигуровките и заплатите на работниците си.Така като гледам много добре си запознат с нещата, явно твоите родители са крали и мързелували.Моите родители са бачкатори ясно ли ти е готованко.  И аз от както съм завършил нямам почивен ден.За да се направят тези заводи блокове и всичко което е построено при Т.Живков едва ли са спали и мързелували родителите ни.
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 18:27 EET
мисля че не е редно да говорите обидни думи за хора които не познавате, и друго никой не е казал че родителите ви са мързеливи.А колкото за любимия ви Т.Живков ,то вече  няколко пъти, такива ката вас, с промити мозъци ,докарват протежетата му на власт. Е няма да ви оставим да си развявате червения байрак бъдете сигурни.
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 19:17 EET
Протежетата му го свалиха от власт защото искаха от повече все повече и ето докъде ни докараха.А такива като вас им помогнаха.Борисов се мъчи да направи нещо, но както каза в предаването на Р.Петров -каквото и да направиш хората са неблагодарни.И МЕЖДО ДРУГОТО НЕ СЪМ ЧЕРВЕН А РЕАЛИСТ
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 19:30 EET
да пази Господ от такива реалисти...
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-28 @ 23:24 EET
едва ли някога някой може да забрави какви поразии направиха костовите протежета ганчо стоянов николай илиев,пеловска паткана и.т н.Просто отидете до ОЗ Добрич,Зърнени,Сердика,Калиакра,ОПСО,Булгарплод,Търговия Зена,ЗВНЕ,Метал-Маяк и.т.н.и т.н.и  повече няма да питате какво толкова лошо е направил иванчо костов?
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-29 @ 08:56 EET
И аз това исках да кажа  но човека явно е  докопал здраво кокала и е много доволен от управлението на г-н Костов иначе как -бил седесар или по точно казано бивш червен-не от фанатици
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-29 @ 12:47 EET
глупаци със глупаци , по далече от носа си не виждате,доминантата ви  е една и съща,още 100 години едва ли ще има друга в главата ви
Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-01-29 @ 14:15 EET

Ми то си личи че си най-умния.Вместо идея- ДОМИНАНТА .БРЕЙ, БРЕЙ

Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-02-12 @ 16:52 EET

Може Костов да е прав  эащото, ако Бойко Борисов энае  какви ги варшат тукашните от герб в Добрич  ,вав всяко стадо има марша ама тук почва и да мирише ,а ще има и приэидентски иэбори  нали хората трябва да повярват  в бадещия приэидент–  невиждам как ще стане това, както в една група престапници  има невинни но са под общ энаменател така и аэ слагам партията  на  герб под общ энаменател дори и да не са всички виновни !

Костов недоволен от ГЕРБ
Автор: Anonymous да 2010-02-12 @ 21:20 EET
доминанта в главата ти е само една, а идеите може да са много  бе загубенак със загубенак.За да напишеш или да коментираш трябва да  имаш и малко акъл .

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди