изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:34 EEST
КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ    
НовиниНа предстоящото заседание на Общинския съвет в Добрич предстои да бъде разгледано предложение за закупуване на имот в промишлената зона на града за приют за бездомни кучета. 

Става въпрос за животновъден комплекс, където е настанен временен приют за безстопанствени кучета. Той е собственост на ЕТ „Спектър-Експрес-Георги Русев”. Предвижда се за него общината да плати 222 000 лева.
В докладната си записка кметът Детелина Николова припомня, че през 2006 година е трябвало да се освободи имотът, ползван от сдружение „Германо-българска помощ за животните”. Предприети са били действия за отреждане на общински терен за прехвърляне на дейността, но до решение не се е  стигна поради специфичните изисквания към имота за тази дейност. След това временен приют за безстопанствени кучета бе изграден от ЕТ „Спектър-Експрес-Георги Русев” от град Добрич. Той е вписан в регистъра на животновъдните обекти на РВМС град Добрич с ветеринарен регистрационен Nо 93000268. От август миналата година приютът приема безстопанствени кучета, посочва кметът.
 С уведомително писмо от 11.12.2009 година собственикът на ЕТ „Спектър-Експрес-Георги Русев” Георги Митев Русев заяви желанието си да продаде изградения от него временния приют за безстопанствени кучета и котки. Общината, която по закон е длъжна да извършва тази дейност заплаща наем на собственика. Затова в докладната записка се посочва, че много по-изгодно за общината е да закупи така изградения временен приют от собственика му и сама да организира дейността му. Била е възложена пазарна оценка на три лицензирани от Агенция за приватизация  лица. Предвижда се общината да закупи единият от имотите  на приюта, който е с площ от 2809 кв.м. ведно с две едноетажни стопански сгради със застроена площ 366 и 26 кв.м. Пазарната му оценка е на стойност 222000 лева.

ЧИТАТЕЛСКА ПОЩА: КУЧЕТАТА ПАК ЩЕ СА НАВСЯКЪДЕ, А ПАРИТЕ ...ЩЕ ПОТЪВАТ В НЕЧИЙ ДЖОБ

750 БОНА ЗА "КУЧЕШКИЯ ПРОБЛЕМ"

НЯМА СВОБОДЕН ДОСТЪП НИТО ОБЩЕСТВЕН КОНТРОЛ

СЪДБАТА НА УЛИЧНИТЕ КУЧЕТА ОТНОВО РАЗБУНИ ДУХОВЕТЕ

РАЗРАБОТЕНА Е ПРОГРАМА ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИТЕ КУЧЕТА

АДМИНИСТРАТИВНИЯТ СЪД СЕ ПРОИЗНЕСЕ ЗА ЗАЛАВЯНЕТО НА КУЧЕТА

ОБЩ ПРИЮТ ЗА КУЧЕТА ЩЕ ПРАВЯТ ОБЩИНИТЕ ДОБРИЧ И ДОБРИЧКА

 


Сходни връзки

КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ | 13 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ
Автор: Anonymous да 2010-01-23 @ 08:39 EET

Абе защо не направите с тези пари приют за бездомни хора или още един старчески дом ами за кучета и котки -явно те са по-важни.Нямало отпуснати пари за това нямало за онова а за приюти за кучета и котки има.Сигорно и разходаим ще е по-голям от колкото на един старец или бездомник.

КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ
Автор: Anonymous да 2010-01-23 @ 12:37 EET
Каква е тази оценка ? Какви са тези общински харчове? Дайте тези пари за построяването на жилищен блок "Добрич" където десетки семейства чакат по 25 години за да бъдат обезщетени за отнетите им имоти в центъра на Добрич. Защо миналата година Общината не изпълни плана си за строежа на този блок? Изглежда хората са по търпеливи от кучетата. Но всичко е до едно време! Хайде всички, които чакат, да заведат дела за пропуснати ползи!!!!
КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ
Автор: Anonymous да 2010-01-23 @ 12:49 EET

Ето в това желание за продажба е разковничето. Нали Русев обичаше много животните?  Далавера е истината!

КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ
Автор: Anonymous да 2010-01-23 @ 13:43 EET
Смешно е,че в тази държава се грижим повече за кучетата отколкото за хората и после искаме да имаме добро поколение.Общината да помисли за децата без родители,да се погрижи за тях в пълния смисъл на думата.
КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ
Автор: Anonymous да 2010-01-23 @ 14:05 EET

Ами кучето, Лельо, като му помогнеш, т.е. погрижиш се за него ти е вярно до живот. А на човек като помагаш (особено някой беден болгар), винаги трябва да внимаваш да не те предаде.

Много е предаван народа, затуй е туй дето разправяш... Възпитай си детето да не е егоист и след 30-40 години нещата може и да се променят. ;-)

КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ
Автор: Anonymous да 2010-01-24 @ 12:00 EET

Ми що не си ги прибереш в къщи бе ЛЕЛЮ та да ти са благодарни.Познавам една госпожа със същото мнение ,което е исказано- но детето и е пълен егоист и неблагодарник -това че обичаш животните не означава че си добър човек .Аз също имам куче и си го обичам и гледам в къщи и на никого не пречи.НО ТРЯБВА ДА СЕ СТРОИ ЗА ХОРАТА А НЕ ЗА ЖИВОТНИТЕ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ МИСЛЯ Е ПО-ЦЕНЕН ОТ ЕДИН КУЧЕШКИ-ВИЕ НЕ МИСЛИТЕ ЛИ ТАКА.

КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ
Автор: Anonymous да 2010-01-24 @ 15:52 EET

Като толкова много сте се загрижили за кучетата Чичко защо домашни кучета нападат деца и ги ръфат,къде са собствениците на тези кучета и защо остават ненаказани!Вече да те е страх да се движиш свободно по улиците,защото не знаеш откъде какво куче ще те нападне.ако се грижим достатъчно добре за децата си и след това за кучетата мисля,че живота ни ще бъде малко по-лек.Мисля,че все още не сме си насмогнали на масрафа както на Запад,че да пренебрегваме бъдещето на България-най-ценното ни богатство децата!

КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ
Автор: Anonymous да 2010-01-24 @ 16:24 EET

Прав си, но кучетата не са виновни. По света който си изхвърли кучето, чака го огромна глоба и дори затвор.  Иначе кастирраните кучета си отиват едно по едно - къде от болест, къде от това или онова.  Важното е да се спре изхвърлянето на домашни кучета.

КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ
Автор: Anonymous да 2010-01-24 @ 16:38 EET
Циля град е опикан от бездомни кучета. Сега личи особенно много на снега.....
КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ
Автор: Anonymous да 2010-01-24 @ 18:23 EET

Всъщност проблемите са два отделни проблема и трябва да се решават поотделно. А иначе мисля, че каквото е отношението към кучетата, такова ще е отношението към безпризорните дечица.

 

КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ
Автор: Anonymous да 2010-01-25 @ 16:01 EET
ВСЪШНОСТ ПРОБЛЕМА Е ЕДИН -НА ПЪРВО МЯСТО СА ХОРАТА И СЛЕД ТОВА ВСИЧКО ОСТАНАЛО И ТЕЗИ ПАРИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ХАРЧАТ ЗА ТЕЗИ БЕЗДОМНИ КУЧЕТА А ЗА БЕЗДОМНИТЕ ХОРА .АКО СИ МИСЛЯТ ОПРАВЛЯВАЩИТЕ ЧЕ ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ СТАНЕМ ЕВРОПЕЙЦИ - ГЛУПОСТИ ГОЛЕМИ
КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ
Автор: Anonymous да 2010-01-25 @ 19:26 EET

Я, не викай! Или не знаеш, че писането с главни букви е равносилно на крясъци?

Разбира се, че хората са на първо място. Може и дарение да сториш.

КМЕТСТВОТО ЩЕ КУПУВА ИМОТ ЗА КУЧЕШКИ ПРИЮТ
Автор: Anonymous да 2010-01-26 @ 09:30 EET
Ти май неможеш да четеш ми се струва .Човека е написал, че ХОРАТА СА НА ПЪРВО МЯСТО хубаво го прочети и че не е съгласен да се дават пари за пумиярите

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди