изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:51 EEST
Температурите паднаха до минус 20    
Времето
Тази сутрин на някои места в страната бяха измерени рекордни за месеца отрицателни температури, съобщи БНР. В Алфатар те паднаха до минус 23,1 градуса, а в Шумен до минус 15.Синоптиците предупреждават за рязко застудяване в началото на следващата седмица, като на някои места в Северна България температурите ще паднат под минус 20 градуса. Едва във вторник се очаква градусите да се покачат, но въпреки това времето ще бъде по-студено от нормалното.


От Българския червен кръст съветват да не се пътува през тези дни. Ако въпреки това сте решили да тръгнете на път от БЧК съветват да се следи метеорологичният бюлетин по радиото и телевизията.
Пътуването с автомобил, ако не е наложително, да се отложи, тъй като част от пътищата може да се окажат затворени поради навявания. За предпочитане е да се пътува с влак. Облеклото трябва да е топли дрехи, подходящи обувки и ръкавици. В чантата трябва да има вода, няколко сандвича и някои важни лекарства, а мобилният телефон да е зареден.

Най-ниска от големите градове в страната е минималната температура в Разград – 13 градуса, съобщиха от НИМХ за БГНЕС.

Навсякъде в страната температурите са минусови. В София е – 10 градуса, каквато е температурата и във Велико Търново, Русе и Варна. В Монтана и Добрич е – 12 градуса, във Видин е – 9, в Бургас, Кърджали и Стара Загора е – 8, а в Пловдив – 6. Най-студено е на връх Мургаш (-18 градуса), на Мусала е – 16, на Черни връх – 14, на Ботев – 15.
В Източна България има снеговалеж и вятър, което повишава усещането за студ. dir.bg

СПЕЦИАЛНО ЗА НДТ: ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО ЗА ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ за периода 22 – 28 януари 2010 година

 


Сходни връзки

Температурите паднаха до минус 20 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди