изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:10 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБургас. Бургаските полицаи задържаха 41-годишен мъж, измамил възрастни хора, по позната схема за пътен инцидент с пострадал близък.. Вчера сутринта в РУ - Сунгурларе бил получен сигнал от 82-годишна жена от с. Прилеп, че около 17 часа предния ден на домашния й телефон се е обадил непознат. Той й съобщил, че синът й се намира в спешно отделение след пътен инцидент и й поискал 5000 лева.

Жената обяснила, че разполага само с 600 лв. След половин час  в дома й дошъл непознат, на когото тя предала парите. На следващата сутрин тъжителката установила, че е измамена и се обадила в полицията. В 15.10 часа на 22 януари 85-годишен мъж от с.Везнеково съобщил в районното управление, че бил измамен по същата схема с 2000 лева. В хода на разследването било установено, че извършителят се придвижвал с лек автомобил “Опел Вектра”. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни и заградителни действия около 17 часа снощи бил установен автомобилът и задържан шофьорът - М.Е./41г./ от Карнобат. При извършения оглед в колата били иззети 3870 лв. и мобилен телефон. Образувано е досъдебно производство. Работата по документиране престъпната дейност на М.Е. продължава.

Пловдив. Мъж и жена бяха задържани като заподозрени в извършване на грабеж, регистриран на 19 януари в Пловдив. По първоначални данни около 21 часа на ул.”Лев Толстой” 31-годишната Н.А. и С.А. на 18 години, двамата известни на полицията, издърпали от 50-годишен пловдивчанин борсета с лични документи и 670 лева. Потърпевшият бил в лек автомобил “Опел Вектра”. Заподозрените са задържани за 24 часа в районното управление. Материалите по случая са докладвани в районна прокуратура -  Пловдив.

Габрово. В РУ-Габрово бил получен сигнал, че от незаключен кабинет в местно СОУ бил откраднат цифров фотоапарат „Самсунг”, на стойност около 300 лв. След проведени оперативно-издирвателни действия било установено, че извършител е 17- годишен младеж от Габрово. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на районната прокуратура.

Кюстендил. 2 698 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол иззели служители на “Икономическа полиция” при ОДМВР–Кюстендил в с. Жиленци. При последвалия обиск в къщата били открити и 399 бутилки от ракия и водка с изтекъл срок на акцизния бандерол. Бутилките с алкохолните напитки са с вместимост 0.7 л.  Срещу 46-годишния К.Б.,  собственик на къщата, е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК..             
10,5 грама хероин били открили вчера служители на полицията в Кюстендил. Задържана е 32-годишна жена, пресечено е разпространение на дребно на 100 дози наркотик. Проверката била извършена в кв.“Изток”. При приближаването на полицаите 32-годишната А.А. изхвърлила торбичка, в която имало 100 пакетчета с хероин. Тя е задържана с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Плевен. За притежаване на наркотици в Първо РУ е задържан 33-годишен плевенчанин. Вчера в 14 часа при претърсване на апартамента му в комплекс “Сторгозия” били намерени черно полиетиленово топче, съдържащо 10 пакетчета с хероин; черно полиетиленово  топче  с амфетамин.; шест полиетиленови пакетчета с марихуана. Наркотикът бил иззет за лабораторни изследвания. 33-годишният мъж е задържан за 24 часа, уведомена е прокуратурата. Продължава работа разследващ полицай за престъпление по чл. 354 "а" ал. 3 т.1 от НК.
На 23 януари около 1:30 часа патрулиращи полицаи спрели за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф”.  Зад волана бил 22- годишен мъж от село Черни Вит, а в колата пътували двама 21-годишни от Тетевен,  18-годишен плевенчанин и 15 годишно момиче от Тетевен. В жабката на автомобила в кутия от цигари "King" били намерени три дози с хероин. Светлокафявото прахообразно вещество е иззето за експертизи. И петимата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 «а» от НК и работата продължава разследващ полицай.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди