изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:27 EEST
ТРИ СЕЛА В ОБЛАСТТА БЕЗ ВОДА    
НовиниКардамец е бил спасен от кмета, тръгнал пеш към Чернооково


Две села в Шабленска община са без вода, съобщи кметът на Шабла Красимир Кръстев. Той добави, че всички пътища в общината са непроходими, тъй като скоростта на вятъра е около 60 км/ч., а на моменти поривите му достигат и скорост 70 км/ч. Всички са запасени с хляб до понеделник включително, предвид предупреждението за лошото време, добави още Кръстев. Колегата му кметът на Тервел Живко Георгиев заяви, че заради повреда Безмер е без вода, като за мястото на аварията е тръгнал дежурен екип.
Гражданска защита е извозила от Черноморец до болницата в Добрич човек, нуждаещ се от хемодиализа. Транспортиран е и болен от Одърци.
На тел. 112 жител на Кардам е подал сигнал, чее закъсал на 2 км от селото по път за Чернооково. Мъжът тръгнал пеш към селото. Докато екип на Гражданска защита се подготви да тръгне, постъпил сигнал, че кметът на Кардам е успял да стиген до него и да го прибере обратно в селото, казаха от Областния съвет за сигурност. Най-високата температура днес по данни на метеостанцията в Добрич бе минус 11.8 градуса, а скоростта на вятъра в града бе 18 км/ч. За сравнение най-студент днешният ден е бил през 1942 г., когато живакът е показал минус 23.2 градуса, а най-топъл 23-ия януарски ден е бил през 2007 г. - 16.4 градуса. Очакванията са през нощта температурите да паднат като за утре прогнозните стойности са минус 18-19 градуса, добави дежурният в метеостанцията. Той допълни, че силата на вятъра ще намалее.

 


Сходни връзки

ТРИ СЕЛА В ОБЛАСТТА БЕЗ ВОДА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ТРИ СЕЛА В ОБЛАСТТА БЕЗ ВОДА
Автор: Anonymous да 2010-01-23 @ 22:03 EET
А да видим сега тез със глобалното затопляне къде са?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди